ale na stronie jest napisane że do komputerów komputronik, w sklepie nie byli pewni czy to czysta płyta tylko w ich opakowaniu czy jakieś modyfikowane iso, wie ktoś?
Osobiście bym wolał eng wersję ale już wolę szybki system mieć…
Wie ktoś gdzie jeszcze można kupić sam nośnik W7? szukałem przez google i ceneo i allegro ale nic nie ma więcej…
Na 99% nie przyjmie ci tego kodu, w XP jest tak że wersje z MSDNA są wersjami specjalnymi (XP home i xp pro na jednej płytce i przy instalacji się wybiera) i żadne klucze od innych wersji nie pasują (ani OEM, ani pełne, ani brandowane przez firmy takie jak np. Dell) ani też klucz z MSDNA nie pasuje do zwykłych wersji.
Jestem pewien że w Vista i Win 7 jest tak samo.
Jeśli masz swój legalny klucz to najlepiej ściągnąć odpowiednią do niego wersję z neta.
recovery działa i to bardzo dobrze ale razem z systemem przywraca około 70 nie potrzebnych programów i usług co powoduje że 7 startuje około 2minut (czas liczony do momentu gdy wszystko co ma być to jest na pulpicie widoczne) a wywalenie 3/4 z tego nie wiele daje - nadal system wolno się ładuje…
Z internetu wiem, że mogę ściągnąć ale chce mieć pewny system a z neta taki na pewno nie jest…
Wiem , że trzeba ei.cfg usunąć, czyli po tym z takiej płytki system na kluczu oem aktywuje się bez problemu?
Pytam bo chcę mieć pewność gdyż jak już zainstaluje i nie przyjmie to czeka mnie recovery a po tym wielogodzinne czyszczenie 7 z crapu…
Co myślicie o zakupie płytki komputronika? Osobiście raczej bym wolał z msdn aa bo wolę angielską kopie 7 a w sklepach nie mogę takowej znależć…
W programach partnerskich microsoftu oprogramowanie występuje w wersji retail.
XP rozpoznawał klucz na podstawie pidu w pliku setupp.ini katalog i386.
Wystarczyło więc wyedytować pid kasując zera i dodając literki OEM aby klucz oem przeszedł.
W vista/7 tego problemu nie ma, system możesz zainstalować bez podawania klucza a następnie aktywować go online, tylko w przypadku win7 coraz częściej klucze z COA są nieaktywne i trzeba je aktywować przez infolinię microsoftu dzwoniąc do automatu.
Skorzystaj z porady CzajAn’a - oem slp działa zawsze i wszędzie gdzie windows był preinstalowany fabrycznie, bez potrzeby internetu, dzwonienia.