ISPConfig i nie ladowanie PHP


(Krzysiek_PL_) #1

Witam,

na jednej z wirtualnych maszyn zainstalowałem serwer mail z ISPConfig wg tego poradnika: https://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-wheezy-apache2-bind-dovecot-ispconfig-3-p5

Serwer poczty działa jak należy, ale mam inny problem.
Stworzyłem przy pomocy ISPConfig domenę która jest oddelegowana na ten serwer.
W zakładce STRONY WWW dodałem nową stronę wybrałem PHP-FPM, CGI, SSI, PERL, RUBY, PYTHON, SUEXEC, niestety gdy wrzucę do folderu PHPSYSINFO i wchodzę na stronę wyświetla mi się tekst pliku index.php zamiast wyświetlić normalnie PHPSYSINFO.

Mam w systemie PHP 5.4.45-0+deb7u8 (cli) (built: Mar 27 2017 21:32:17).

Nie bardzo wiem co może być nie tak… Na liście wyboru PHP nie mam samego PHP, Jest PHP-FPM, suPHP, ModPHP, CGI, FAST-CGI

No nic za wszelką pomoc dzięki! :slight_smile:
Idę dalej z tym walczyć może sam to rozwiąże…

Aaaaa właśnie… ISPConfig i SquirrelMail wyświetlają się prawidłowo, a też są w PHP…

System DEBIAN 7.11
Apache/2.2.22 (Debian)
PHP 5.4.45-0+deb7u8


(roobal) #2

Co pokazuje /etc/init.d/php-fpm status?


(Krzysiek_PL_) #3

root@test:~# /etc/init.d/php5-fpm status [ ok ] php5-fpm is running.

Za pierwszym razem pomyliłem konsole. Przepraszam :wink:

Apache przeładowany bez błędów.


EDIT


Po utworzeniu na nowo konfiguracji dla tej domeny przez ISPConfig phpsysinfo wyświetla się prawidłowo.
Nie wiem co mogło być nie tak…

A co do ISPConfig nadaję się on do użytku czy jednak nie potrafi on ustawić, a wręcz przeciwnie jeszcze więcej namiesza?