Jajko 2.6.38-10- system nie wstaje

Tak jak w temacie, oczywiście rozwiązaniem tego problemu jest wykasowanie tego jajka i powrót na 9, wtedy wszystko hula…Ale chcę zapytać z czym związany jest ten błąd?

Po kolei, kilka dni temu w proponowanych aktualizacjach( natty proposed) pojawiło się nowe jajko, zaktualizowałem, dałem restart i lipa, x nie wstawały,a raczej wstawały ale tylko z trybu recovery i w dodatku tylko z polecenia roota…próba uruchomienia z poziomu zwykłego usera kończyła się porażką( więcej szczegółów nie podam bo usunąłem to jajko).

Widzę że praktycznie wszyscy mają problem z tym jajkiem(system nie wstaje), jedynym rozwiązaniem jest usunięcie tego jajka.

Czy ubuntu dało ciała wypuszczając jajko które rozwala system? ;))

Ktoś spotkał się z tym samym problemem?

Jajko dostępne jest w natty proposed…

pzdr

ps. Mam Kubuntu 11.04

a przeinstalowałeś sterowniki karty graficznej ?.

Co masz na myśli pisząc, że Ci jajko nie wstaje? Jaki jest ostatni komunikat?

Jeśli nie podasz logów po komendzie startx to niczego się nie dowiemy. Poszukaj, może jeszcze nie są nadpisane logi w /var/log .

phyrz91 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif