Witam mam mały problem z aktywowaniem mojej visty home premium.
Problem jest następujący:
Wczoraj zainstalowałem Windows vista z płyty pożyczonej od kolegi zainstalowało się poprawnie lecz system nie chce się aktywować błąd: “Wpisany klucz produktu Windows Vista Home Premium jest nieprawidłowy na potrzeby aktywacji”
Napisał do HP z tym i otrzymałem następującą odpowiedz: "Klucz który posiada Pan na nalepce z pod spodu komputera jest dla systemów w wersji OEM, klucz ten będzie tylko pasował do systemu fabrycznie zainstalowanego na danym komputerze.
Pożycz od kogoś czystą instalkę wersji OEM, najlepiej z takim SP jakim masz u siebie po instalacji z recovery. Jak ja miałem Vistę to właśnie tak robiłem i działało (poprawna aktywacja). Aha, no i oczywiście wpisuj klucz ze swojej naklejki.
Skoro nie pozostało w tej chwili nic innego to może spróbuj jeszcze aktywacji telefonicznej? Może przycisk podczas wpisywania seriala Ci się omsknął (chociaż wtedy instalacja prawdopodobnie nie ruszyła by)…Pewnie jest jakiś sposób na jego zmianę opisany gdzieś na forach ale jak z legalnością takiego zabiegu jest to już nie wiem…