Dwa programy nie mogą się otworzyć gdyż: “Nie można załadować pliku lub zestawu ‘System.Xml, Version=2.0.0.0, Culture=neutral …”
Wyczytałem, że to problem z .Net framework. Prawdopodobnie błąd w instalacji lub jakiś program coś namieszał.
Receptą ma być odinstalowanie wszystkich .Net frameworków tak by nie pozostały żadne pozostałości. Następnie zainstalowanie ich na nowo.
Sam wymyśliłeś taką receptę? Ktoś niemądry napisał?
Możesz odinstalować frameworka tylko takiego, którego zdoinstalowaleś.
Gdy framework jest składnikiem systemu - uszkodzony framework, to uszkodzony system, - po prostu ma współdzielone DLL z systemem. Może wystarczy w składnikach/funkcjach wyłączyć frameworka? To można zrobić.
Instalacja czegoś, co uszkadza frameworka, to nie był szczęśliwy pomysł. Instalacja innych programów generuje błędy - To o jakie programy chodzi dokładnie?
Nie podałeś właściwości errorów związanych z wadliwą instalacją jakichś* programów.
Wójtowi nic do tego, co wolno Ci instalować, ale jak do wójta, To chociaż daj logi FRST, i Addition.
Raz, że infek coś zablokować mógł, a dwa - czy to już szykuje się naprawa systemu?
W każdym bądź razie nawet nie zabieraj się za odinstalowanie, czy usuwanie składnika windows.
Ale to stare i nie do windowsa 10 i nie do wbudowanego frameworka w ten system. W starych systemach, gdy instalowali kolejne frameworki, to mogli te kolejne odinstalowywać je tym programikiem cleanup tool.
Jedyna odpowiedź pod tym programem jest sprzed 5 lat, gdy jeszcze nie było W 10.
W zeszłym roku był już temat autora z tym samym błędem. https://forum.dobreprogramy.pl/t/problem-z-uruchomieniem-supermemo-ux/606877
I teraz tak - to supermemo ux uszkadza frameworka, a po pozbyciu frameworka wciska swoje aplikacje. Bo to nie przypadek, tylko zasada instalowania tego czegoś tam.
SuperMemo UX to jeden z programów.
Komunikat:
"An error occurred:
System.BadImageFormatException: Nie można załadować pliku lub zestawu ‘System.Xml, Version=2.0.0.0, Culture=neutral,
PublicKeyToken=b77a5c561934e089’ lub jednej z jego zależności. Próbowano załadować program w niepoprawnym formacie.
Nazwa pliku: ‘System.Xml, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089’
"
Możesz pomóc?
Bo mam windows 7 x64, a Virtus ma W 10 - a program z roku 2010 do windows 7, ten supermemo.
Sztuka dla sztuki - czy da się uruchomić w trybie zgodności?
To na moment wyłączyć oba net framework w funkcjach systemu przez panel sterowania. Oczyścić np. ccleaner portable rejestr i pliki, te co oczyszcza domyślnie i ponownie włączyć oba net framework. I sprawdzić czy działa.
Jeśli nie uda się w trybie zgodności z windows 7, to nie wiem. Program z 2010 roku na windows 10 - to sztuka uruchomić. Niedawno jeszcze dla starszych gier wymagających directx 9 c - najnowszy z 2010 roku komuś tu udało się zainstalować na Windows 10.
Stawiać wirtualną maszynę? Tu trzeba speca.
Da się odpalić programy i z 2007 roku na Windows 10. Tak wię brak vc++ lub directx 9c może być przyczyną problemu i podałem też na moment jak oczyścić i na nowo zainstalować/włączyć net framework.