r.i.p jd 10000000000000000000000000000%
Trzeba mieć Wiedzę, Czas i dojście do części z dobrego źródła.
Może daj jakiś przykład, łatwiej będzie ocenić czy prawda, czy jakieś czary mary.
Mają umiejętności i wiedzę, której tobie najwyraźniej brakuje.
to sam spróbój jak tyle wież
chyba dwie, ale nie jestem pewien.
Umiejętności obsługi google i znajomość testów kart?
Sorka, no way. Zauważyliście, że żaden np. nie uwzględni kosztów dostawy? Kupując każdy element osobno, to z 50 zł w budżecie 300 zł. No chyba, ze w Wawie wszystko odbierają, ale wtedy chyba bilety powinni wliczyć
- Polowanie na “okazje”
- Upychanie w zestawie złomu (gdzieś widziałem kartę z doklejonym wentylatorkiem nawet), którego nikt by nie kupił. Nikt normalny.
- TOTALNY brak liczenia się z kosztami amortyzacji. Zakup ~~10 letniego dysku za 20zł, to wydatek na wymianę (zużycie/padnie) na nowy, oczywiście nie wliczony.
- O oszustwie wspomniałem wyżej
albo najlepsze nie w wliczamy ceny obudowy do zestawu,a jedni tak mówią zawsze w celach prezentacyjnych podepniemy coś większego.ogólnie to lubię ich kanał ,ale to mnie zrozwala
Nie zauważyliśmy… bo uwaga…
brakuje tutaj linków do materiałów wideo!
chyba dwie, ale nie jestem pewien.
Przecież każdy wie że były dwie wieże.
Chodzi Ci o kanał dobrychprogramów? Te kompy to było fiasko na całego. Większość tych składaków to niemal niemożliwe okazje do wyłapania i/lub totalny szrot, którego aż strach używać. Często to części wyhaczone po znajomości i bez wliczenia kosztów wysyłki o czym już tutaj wspomniano. Komfort z używania takiego kompa jest bliski zeru. Takie zestawy może podziałają parę tygodni, bo tam nawet zasilacz to jakiś śmietnikowy szrot.
Odradzam takie kombinatorstwo. Kupić raz, a porządnie, a nie co chwila sklejać jakieś bieda-zestawy.
Bieda zestawy to chyba lekka przesada. Twój komputer też może być dla kogoś bieda zestawem, a mimo wszystko wystarcza do twoich zastosowań. Wydaje mi się, że nie należy się tutaj wyżywać na samych konfiguracjach, jak na wmawianiu innym niesamowitych osiągów takich komputerów. To tylko moja opinia.
I tak i nie.
Powiedzmy sobie szczerze, w wielu przypadkach komputer może być bieda zestawem i do nikogo “pretensji” nie mam. Wiadomo nie wszystkich stać/chcą 2080 za 3 kawałki. Jednak sugerowanie, ze to “biedaczysko” wystarczy do gier (i jest dobre i takie), to lekki brak etyki. Sprzęt do gier musi troszkę kosztować, a biurowy/domowy niekoniecznie. W tej sytuacji naprawdę chyba lepiej kupić Athlona 200GE lub taniej Apu na Am1/Fm2+ niż kombinować z jakimiś core2duo, i5, zewnętrznymi grafikami itp. Może to głupie jednak jestemz dania, że branie do nowych zestawów elektroniki w wieku powyżej 5 lat jest trochę loterią (kart graficzne/dyski/zasilacze/płyty).
Tu chodziło raczej o to, że ktoś oczekuje świetnych osiągów niemal zerowym kosztem i kombinuje jak koń pod górę by skleić coś, co w dzisiejszych grach da ledwo 30 FPS na low. Po roku kolejne kilka stów dla kolejnego grania w 30 FPS i tak w kółko. Bieda zestaw to taki, który już w momencie złożenia nie nadaje się na dzisiejsze czasy i nie zezwala na niemal żadną rozbudowę. Nie mam też na myśli pakowania masy pieniędzy w sprzęt. Ludzie muszą się nauczyć, że 1000 zł to mało na komputer do grania. Same używane części w postaci procesora, mobo i RAM to jakieś 700-1000 zł. A gdzie reszta w tym system operacyjny zakładając, że Linux jest be?
Nawet złożenie zestawu tylko to internetu to nie jest 300 zł. Nawet witryny mają dzisiaj swoje wymagania. Poleasingowiec bez planowanej rozbudowy to 400 w górę.
podsumowanie to oszustwo najtaniej można grać za 500zł z używek .ale w konsolowych 30fps
“wież” - no widać, co te dzieci robią w szkole zamiast się uczyć.
Mój komp do gier kosztował mnie 270 grafa (GTX 750) + 70/80 (nie pamiętam) procek (Q6600). Resztę złożyłem z części znalezionych w serwerowni. Doom 2016 leci właśnie w 30 klatkach. Więc… da się. Tylko trzeba mieć dojście do darmowych części. Też się da
co na ps3 za 500zł z grami nie pograsz. jacy wy wymagający
kolejny sorki że pomyliłem literkę ale mam : dysleksja,depresja,zespół aspera,dysmuzgia i dwadzieścia innych chorób.a ty sie przeczepiasz o takie coś.a że chce sobie pograć w grę a sie nie znam to sorki.
Skoro mowa o kanale DP na YouTubie i szrotach… ciekawy, czy kiedyś się doczekamy filmu ze składaniem zestawu z części oddanych im za darmo.
Właśnie widać…
dobra jak zamknąć temat jutro i tak jutro jadem po xbox one