Parę dni temu dostałem od Plus GSM kod aktywacyjny do Kaspersky Internet Security 7.0 na 1,5 roku (w zamian za popisanie umowy na abonament telefoniczny) i w związku z tym mam pytanie: czy mogę poczekać jakiś czas zanim go użyję? Czy on jest ważny te 1,5 roku od momentu, kiedy go podpisałem, czy od momentu kiedy go użyję. Problem wynika z tego że mam klucz do KIS ważny jeszcze pół roku, ponieważ w styczniu zakupiłem pakiet w sklepie. Czy mogę poczekać z użyciem tego klucza do czasu aż skończy mi się ważność klucza który kupiłem? Czy on po jakimś czasie wygaśnie?
z tego co mi się wydaje to dni z klucza upływają mimo niekorzystania
A czy ten KIS, który masz jest też w wersji 7 ? Jeżeli tak to po prostu dodajesz klucz od Plus GSM i Twój KIS najpierw “zużyje” to co Ci zostało z tego starego, a potem zacznie korzystać z nowego klucza.
KIS który mam zainstalowany jest w tej samej wersji (7)
Kiedy chcę go teraz wpisać wyświetla się komunikat ostrzegający o tym, że bieżący klucz aktywacyjny zostanie deaktywowany i stracę pozostałe tygodnie ważności bieżącego klucza. Czyli, że się nie dodaje… I traz nie wiem czy mam go wpisać (bo to i tak przedłużyłoby mi ważność pakietu) czy czekać do stycznia i wpisać wtedy? Mi się wydaje, że ważność tego klucza raczej nie upływa, bo gdyby tak było to klucze, które są w sklepach w pudełkach też traciłyby swoją ważność. Tylko ze ten nie jest kupiony w sklepie w pudełku z programem…
To pozostań narazie przy obecnym kluczu licencyjnym, a gdy jego ważność się skończy daj keya z plusa
tez tak myśle, tylko nie jestem pewien czy tez klucz z plusa mi nie wygaśnie po jakimś czasie. Gdybym go wpisał teraz to i tak by mi przedłużył o rok (to jest klucz na 1,5 roku, z tego co kupiłem zostało pół roku)
Klucz z plusa Ci nie wygaśnie, a jak go wpiszesz po upływie tego którego zakupiłeś, to jest niewielka nadzieja, że będziesz miał po tum pół roku jeszcze 1.5 roku
Z tego co wiem to musisz w ciągu 30 dni od podpisania umowy aktywować ten klucz.
a nie jest czasem tak, że klucz dostaje się od nich przez internet? (nie jestem pewien)
w ciągu 30 dni od podpisania nowej umowy lub najbliższego pełnego okresu rozliczeniowego trzeba wysłać smsa aby klucz otrzymać…
niestety nie wiem nic o wymaganym / dopuszczalnym okresie aktywacji / ważności - a też najchętniej zainstalowałbym i aktywował dopiero po powrocie z urlopu…
a jak wygląda sprawa z odsprzedażą takiego klucza? czy jest to zgodne z licencja? w koncu firma kupuje nowa aktywację na firmę otrzymuje fakture vat, i po wysłaniu sms’a (by otrzymac klucz do kasperskiego) za 1PLn otrzymuje na to fakturę, to dlaczego nie mozna by takiego klucza odsprzedać?
może ktoś posiada taki na zbyciu?
gdyby to było legalne to chętnie bym odsprzedał, ale chyba nie jest…
doświadczalnie sprawdzone - czas ważności klucza liczony od jego aktywacji (pierwszego użycia a nie pozyskania od plusa)
jak ja chciałem ten swój klucz wpisać to mi wywaliło że jest niepoprawny wiec nie skorzystałem z niego. nie chciałem go reklamowac u plusa bo szkoda zachodu o pare zł które straciłem na sms
parę złotych w promocji, bo przecież podpisałeś umowę, ale w sklepie dwuletnia licencja swoje kosztuje - może jednak warto?
Napisałeś, że pakiet KIS posiadasz w wersji 7.0 - Plus GSM oferuje kod aktywacyjny do KIS w wersji 2009 -> prawdopodobnie dlatego masz problemy z aktywacją nowego klucza. Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby starą wersję programu wykorzystać, aż do końca obowiązywania starego klucza, a następnie zaktualizować pakiet i użyć klucza Plus GSM.
PS Przypominam o istnieniu pomocy technicznej, do korzystania z której nabyłeś prawo wraz z zakupem aplikacji -> http://www.kaspersky.pl/services.html?s=support
Pozdrawiam.
ten co mam jest aktywny do stycznia, wiec pewnie i tak kupie nowszego
Plus “rozdaje” kody do KIS 7 ale nic nie stoi na przeszkodzie (i nawet sam plus o tym pisze) żeby zaktualizować do KIS 8 (czyli 2009) - a licencję i tak masz na aktualizację bazy wirusów do KIS niezależnie od wersji oprogramowania. A jeśli nie widać różnicy (KIS8=najnowszy) to po co przepłacać (płacić za coś co już masz)…?
moze i masz racje, ale mam juz dosc plusa i użerania się z tymi kretynami. czekam do końca umowy i podziekuje im za współprace i ide do play.