Witam! ![]()
Zmienić product code na polski, jak to zrobić szukaj na forum symbianos w dziale firmware.
Nie mogę znaleźć tego tematu, możesz podać link?
Zrobiłem tak jak tam napisali ale gdy instaluję software to wyskakuje mi Error 1731. Co mam teraz zrobić?
Bardzo dużo nam to mówi…
Jaki soft i jaki error…
Wchodzę tutaj: http://europe.nokia.com/A4579163?N80 później naciskam przycisk: Other languages następnie: Polish.
Pobieram na dysk: NokiaSoftwareUpdaterSetup_pl. Gdy go instaluję przy 10 % wyskakuje: Error 1731 the source installation package for the product Nokia Software Updater ist out of sync with the client package. Try the installation again using a valid cpy of the installation package ‘NokiaSoftwareUpdater.msi’. Naciskam ,ok" i wyskakuje Operacja instalacji nie powiodła się. Błąd krytyczny podczas instalacji.
To nie klikaj other languages, tylko ściągnij angielską wersję.
Dobra zainstalowałem angielską wersję ale product code: 0527479 POLAND (Pearl Black). Soft jest nowy, to widać ale język w telefonie jest nadal Angielski:(
Zmień PC (za pomocą NSS) na któryś z tych:
N80 RM-92
Kod:
0526972 POLAND (Smooth Stainless)
0527479 POLAND (Pearl Black)
Lub
N80 RM-92 Internet Edition
Kod:
0539473 POLAND (Patina Bronze)
0544109 POLAND (Pearl Black)
Potem uaktualnij soft w telefonie. Jeśli nie masz polskiego to wejdź do ustawień i zmień na polski…
wszystko masz tu:
Robiłeś wszystko wg instrukcji z symbianosa? Czyli najpierw zmieniłeś PC za pomocą NSS na 0527479, a potem odpaliłeś NSU? Jeśli wszystko zrobiłes dobrze to soft musi byś polski. Z niektórymi kartami SIM trzeba po update’cie ręcznie przestawić język w menu telefonu. W n73: menu—tools—settings—phone–general–display language (tłumaczyłem to z polskiego, mniej więcej tak to powinno wyglądać w angielskim menu:P)
Dzieki wam bardzo. Wszystko z flashowaniem poszlo ok ![]()
Widze ze sie na tym znacie, wiec mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie w kompie mam internet radiowy. W Nokii N80 jest funkcja WLAN. Czy gdy podlacze telefon za pomoca kabla USB do kompa moge kozystac z internetu w telefonie
Chyba wlan jest od tego, żeby mieć neta bezprzewodowo, a nie żeby podłączać kabel 
No wiem, ale nie mam zadnej antenki ani nic z tych rzeczy, a bez nich niema zasiegu wlan na telu. Wiec da sie tak zrobic czy nie???