Zgłaszam się do was z proźbą o pomoc. Niedawno ściągnołem z internetu linux’a - Fedora Core 5. Plik zajmuje 2,96 GB i jest spakowany rarem. Zawartość archiwum wypaliłem na płytke DVD przy pomocy NERO 6. Po ponownym uruchomieniu komputera ustawiłem pod Biosem kolejnośc uruchamianych napędów ( FLOPY, CD/DVD, HDD). Niestety płyta się nie uruchamia na starcie. Sądząc że płyta źle się nagrała postanowiłem wypalić linux’a raz jeszcze; lecz ponowne wypalenie nic nie dało.
Jak dobrze nagrać linuxa na płyte żeby działał??
Bardzo proszę o pomoc
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc
-------------------------------------------------------------------------------------MY FORCE BE WITH YOU :mrgreen:
Obrazem iso jest właśnie ikonka z plikiem rar, musisz ten cały plik, wypalić jako płytka iso np. alcoholem, jest pełno opisów na forum, necie jak poprawnie wypalić płytkę
kacor0 mowi zle. jestl masz ustawione tak jak mowiles ( FLOPY, CD/DVD, HDD) to najpierw bedzie czytal z dyskietki potem z plyty a na koncu z dysku. On poprostu zle nagral obraz.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Jutro uczynię tak jak mi radziliście. Rozumiem że w tym wypadku wystarczy zmienic rozszerzenie z fdcore5.rar na fdcore5.iso