Założyłem na próbę taką swoją przykładową stronę i mam pytanie jak dodać do niej funkcję rejestracji?
Wszytko jest zrobione przez o12.pl mam tam pakiet ATRIA, stronka jest jeszcze nie opłacona ale mogę ją już projektować i w sumie jest już w internecie tylko ma domenę o11.pl zamiast .pl. A więc tak, po założeniu jej mam dostęp do takiego cPanelu:
Domyślam się, że tą opcję rejestracji trzeba dodać gdzieś w bazie danych ale w Kreatorze baz MySQL mogę dodać tylko nową bazę, w Baza danych MySQL mam coś takiego:
ale nie wiem jak dodać to do mojej bazy, niby mam opcję dodania nowej bazy MySQL bo na taką jest chyba ten skrypt ale dodawać nowe rzeczy mogę tylko w phpMyAdmin.
Musisz sobie kliknąć manager plików / utworzyć konto ftp po zalogowaniu się tam powinieneś wrzucić napisany wcześniej skrypt. Pola które będą użyte w skrypcie powinieneś wcześniej mieć utworzone w bazie danych za pomocą PMA
Napisz konkretnie co chcesz zrobić, bo sama rejestracja brzmi dość bezsensownie. Jeśli nie radzisz sobie z obsługą to pewnie skryptu nie masz napisanego, tak? Przede wszystkim zacznij od klienta FTP. Polecam FileZilla (w ostateczności TotalCommander) i przez niego łączysz się z serwerem plików. Dane dot. połączenia musisz mieć gdzieś w panelu lub na poczcie (zazwyczaj wysyłają). Jak już się połączysz, wtedy będziesz mógł wrzucać tam skrypty czy większe aplikacje.
W poście masz zipa w którym te pliki już są, wystarczy je wrzucić na serwer. Oraz zgodnie z informacją w w/w poście powinieneś wpisać dane bazy do pliku config.php