Jak dodać "rejestrację" do strony


(bartekchejman) #1

Witam. 

 

Założyłem na próbę taką swoją przykładową stronę i mam pytanie jak dodać do niej funkcję rejestracji?

Wszytko jest zrobione przez o12.pl mam tam pakiet ATRIA, stronka jest jeszcze nie opłacona ale mogę ją już projektować i w sumie jest już w internecie tylko ma domenę o11.pl zamiast .pl. A więc tak, po założeniu jej mam dostęp do takiego cPanelu:

 

 

 

 

Tu można się zalogować: https://r1.prothost.com:2083/

 

Po zalogowaniu się do cPanelu wygląda on tak:

 

 

 

Domyślam się, że tą opcję rejestracji trzeba dodać gdzieś w bazie danych ale w  Kreatorze baz MySQL  mogę dodać tylko nową bazę, w  Baza danych MySQL  mam coś takiego:

 

 

 

Menedżer zdalnego połączenia MySQL  mam coś takiego:

 

 

 

Gdy kliknę phpMyAdmin jest coś takiego i wydaje mi się, że tutaj trzeba zrobić ten skrypt czy coś:

 

 

 

 

 

Jak dodać opcję rejestracji i logowania dla mojej strony ?? Niby znalazłem jakieś skrypty np. tu: http://www.mlaskowski.pl/blog.php?show=15

 

ale nie wiem jak dodać to do mojej bazy, niby mam opcję dodania nowej bazy MySQL bo na taką jest chyba ten skrypt ale dodawać nowe rzeczy mogę tylko w phpMyAdmin.


(Drobok) #2

Musisz sobie kliknąć manager plików / utworzyć konto ftp :arrow: po zalogowaniu się tam powinieneś wrzucić napisany wcześniej skrypt. Pola które będą użyte w skrypcie powinieneś wcześniej mieć utworzone w bazie danych za pomocą PMA 


(bartekchejman) #3

Gdy chce wysłać plik wyświetla mi się takie coś:

 

 

http://fotserv.pl/upload/1426444750-7.jpg

 

Co muszę zaznaczyć, a co odznaczyć?

 

 

 

 

 

 

A powiedz mi tak mniej, więcej jak utworzyć te pola.


(Dawid Stawicki) #4

Nic.

 

Napisz konkretnie co chcesz zrobić, bo sama rejestracja brzmi dość bezsensownie. Jeśli nie radzisz sobie z obsługą to pewnie skryptu nie masz napisanego, tak? Przede wszystkim zacznij od klienta FTP. Polecam FileZilla (w ostateczności TotalCommander) i przez niego łączysz się z serwerem plików. Dane dot. połączenia musisz mieć gdzieś w panelu lub na poczcie (zazwyczaj wysyłają). Jak już się połączysz, wtedy będziesz mógł wrzucać tam skrypty czy większe aplikacje.


(bartekchejman) #5

Mam skrypt, wygląda on tak jak na tej stronie:

 

http://www.mlaskowski.pl/blog.php?show=15

 

Co do tego menedżera to się zdecydujcie, bo **drobok **każe mi wrzucać, ty nie…


(Semtex) #6

@bartekchejman

 

Dowiedz się jaki jest maksymalny dopuszczalny rozmiar grafiki w postach i wykonaj poprawki. Albo odpowiednia wielkość albo link.


(Drobok) #7

w linku który sam podałeś masz zapytanie które tworzy bazę


(bartekchejman) #8

Witam ponownie! :wink:

 

 

Odświeżam temat ale proszę nie zwracać uwagi na poprzednie posty, chcę użyć innego skryptu a nie będę zaśmiecał serwera spamem.

 

 

A więc tak. 

 

Chcę użyć tego skryptu:

 

http://www.forumweb.pl/gotowe-komponenty-www/skrypt-system-rejestracji-i-logowania-profil,65408

 

I mam pytanie, te kody które tam są podane wystarczy tylko wkleić do odpowiednich plików np. do header.php?


(Drobok) #9

W poście masz zipa w którym te pliki już są, wystarczy je wrzucić na serwer. Oraz zgodnie z informacją w w/w poście powinieneś wpisać dane bazy do pliku config.php