Jak dodać tło w themes w PHP-Nuke?


(Krykadam) #1

Witam !!


(lazikar) #2

Kolor który musisz zastosować to #57659C

Oczywiście w pliku theme.php lub jak istnieje to header.html :slight_smile:


(Krykadam) #3

W tej skórze jest plik theme.php i header.html !!

Tylko ja nie wime gdzie ten kod trzeba wpisać !!

http://republika.pl/adamsx/phpib2/header.rar

Aha i pokaz potem gdzie to zrobiles tz. wkleiles ten kod


(lazikar) #4

Plik header.html

Znajdz:

Ma wyglądać :

[color=darkred]Przed dodaj:[/color]



[code]

(Krykadam) #5

a w theme.php nic nie trzeba? skąd wiesz ze wlasnie taki kod #57659C to jest wlasnie kod tego koloru?


(lazikar) #6

Nie trzeba. :slight_smile:

Tak to jest kod tego koloru. :slight_smile:


(Krykadam) #7

zobacz zmieniłem http://www.speedfight.pl i nie chodzi. a w tym pliki header.html jest na niebiesko !


(lazikar) #8

To w pliku theme.php znajdz linijkę 47

Początek powinien wyglądać tak:

echo "

[color=darkred]I zamień te 000000 na 57659C[/color]


(Krykadam) #9

zobacz u ciebie działa?? http://www.speedfight.pl bo u mnie NiE !!

u mnie to nie było na 44 linicjce tylko w 47

$username = "Anonymous";

    }

    echo "";

    if ($banners == 1) {

	include("banners.php");}

(lazikar) #10

Przecież napisałem ze 47. ;]

Prześlij mi tą całą skórkę na maila lub daj linka do dowlandu.

Muszę to zrobić u siebie i wtedy ci powiem w czym tkwi problem. :smiley:


(Krykadam) #11

Sory :smiley: ale jak się wdych Amol na katar to może się mylić wkońcu to spirystus:)

http://www.speedfight.pl/phpib2.rar

Tylko ja nie cche aby ten niebieski był wszędzie tylko ma być po bokach !

Dobra ty to zrób i daj potem link do downloadu !!


(lazikar) #12

Ok Więc wystarczy zamienić w pliku style/ style.css w linijce 8

Z takiego:

body {background: #000000;

Na taki:

body {background: #57659C;

Edytuj ten plik i wszystko powinno być jak chciałeś. Czyli boczne panele w tym kolorze. :smiley:


(Krykadam) #13

Dobra jjuż działa, A Twoim zdaniem ładniej jest z tym niebieskim czy jak jestna biało ? http://www.speedfight.pl

A czy moge już w jakiś sposdó wywaliś ten napisa spod stopki

?? Bo bprzecież jak dodałem ten niebieski to to just juz jakby moja sóra!


(lazikar) #14

Myslę że z niebieskim lepiej. Zresztą nie lubię za białych stron.

Można to zrobić ale juest to niestety nie zgodne z prawem. Oczywiście mówie o cąłkowitym usunięciu.

Kogoś skórka. Ty ją tylko zmodyfikowałeś. :slight_smile:


(Krykadam) #15

a właśnie teraz się skapłem że jak wchodzę na forum to już jest strona na biało ! http://www.speedfight.pl/modules.php?name=Forums ! Wiesz jak zrobić aby na forum też bły boki na niebiesko ?

p.s. A może coś się zepsóło ?? bo już kurde nie pamiętam czy było na forum na niebiesko czy nie :? :frowning: :frowning:


(lazikar) #16

W lokalizacji themes\phpib2\forums edytujesz plik forums.css

W linijce 15 masz:

background-color: #FFFFFF;

Zamieniasz na:

background-color: #57659C;

(Krykadam) #17

Ale tak na biało było od początku czy ja coś zepsułem >?

Prosze zrób to Lazikar ! http://www.forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=24132


(lazikar) #18

Tak było od początku, bo forum ma swoją skórkę. :slight_smile: