Jak dostosować wygląd nowego Firefoksa?

Witam szanowne grono użytkowników FF.
Od czasu kiedy przesiadłem się na nową wersję FF tzn. Quantum, borykam się z kilkoma problemami.
Usunięto z dodatków TabMixPlusa, dzięki któremu mogłem ustawiać kolory otwartych zakładek.
Dzisiaj używam motywu Dark_Blue i jest ok, lubię ciemne motywy, jednak nie ma tu opcji wybrania oddzielnego koloru dla otwartych zakładek, wcześniej używając TMP zakładki zmieniały kolor.
Zakładka wyświetlona, jako nie otworzona, miała np. kolor zielony, po otwarciu zmieniała na inny kolor, zakładka aktywna też miała inny, wybrany przeze mnie kolor.
Bardzo ułatwiało to używanie zakładek.
Dzisiaj na Quantun brakuje mi tej funkcji, nie wiem czy w ogóle jest możliwe aby takie cudo ustawić :(.
Kolejna sprawa to otwierane menu zakładek, chodzi mi o to okno z ulubionymi zakładkami, klikam na “zakładki” i rozwija się pionowe okno z ulubionymi, tło okna jest białe i czarna czcionka, chciałbym to odwrócić, wolałbym czarne tło i białą czcionkę.
Może to trochę zagmatwane co piszę ale inaczej nie potrafię wyjaśnić :slight_smile:
Zaznaczę że jestem laikiem w grzebaniu w ustawieniach FF i jeśli znajdzie się ktoś chętny do pomocy, to proszę o łopatologiczne przedstawienie rozwiązania mojego problemu.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.

1 polubienie

Tym sie pobaw.

1 polubienie