Jak Grac W MultiPlayer W GTA SA?

tak jak w temacie jak mam zacząc grę w necie?chcem miec swoja postac i ja rozwijac ale jak mam server wybrac i jak utworzyć typa i pamietać na jakim serverze go utworzyłem?proszę o wyjaśnienie bo jestem ciemny w tym temacie! !!

Więc tak, ściągnij sobie San Andreas Multiplayer (ja miałem v0.2.2)

Ja grałem na oficjalnym serverze : GamerX 0.2 Server

Aby wejść, po zainstalowaniu SAMP wchodzisz na zakładkę Official (zakładki są na dole) pojawią Ci się servery i wybierasz :wink:

Jak już wszedłeś na server, wpisujesz “/register Nick hasło” I w ten sposób już masz własne konto.

Kiedy wyjdziesz z gry i będziesz chciał się zalogować na konto wpisujesz poprostu “/login hasło”

Pamiętaj że dane konto jest na dany server :smiley:

Inaczej wytłumaczyć nie potrafię.

Widać chodzi Ci o taki serwer Role Play.

Ja jeszcze raz to po swojemu opisze, zawsze się może przydać ;>

No tak, ściągasz SA-MP v0.2.2 (wystarczy wpisać w google), instalujesz (banalnie proste). Po zainstalowaniu wchodzisz w tą aplikacje i z dolnej części wybierasz zakładkę ‘Internet’. Powinno pojawić się pełno serwerów różnego rodzaju, lecz ty poszukaj takiego z modem RP (Role Play). Jest to widoczne w tabelce ‘Mode’. Wchodzisz na niego, klikając dwa razy. Z okienka które się pojawi wybierasz ‘Connect’. Niektóre serwery są na hasło. Dalej postępujesz według instrukcji na serwerze lecz przed rozpoczęciem gry poczytaj co znaczy gra Role Play, w innym wypadku możesz zostać wydalony z serwera (zbanowany). Co prawda na serwerze RP jest zawsze poradnik na początku lecz rzadko kto go czyta co jest wielkim problemem…

To na tyle :wink: Pozdrawiam.

Dzięki za odpisanie.pozdro

W dniu 25.05.2008 , o godzinie 10:11 został dopisany post przez ArmiaBiałejGwiazdy

a jeszcze 1pytanie gdzie mam wpisac nick i hasło ?

A więc tak, jak masz już ściągniętego SAMP-a to otwierasz i u góry nad serverami pisze “Name : czyste pole” w te czyste pole wpisz swój nick.

Potem wybierasz jakiś server, np no nie wiem GTA Planet xD

wchodzisz na server, przed wybraniem kim chcesz być wpisujesz :

“/register Nick Hasło” - tak robisz własne konto na danym serverze

“/menu” - podstawowe komendy bodajże :wink:

“/login Hasło”

Pamiętaj, dane konto jest tylko na tym serverze na którym je zrobiłeś.

Jeżeli zmienisz Nick w SAMP-ie to już się nie zalogujesz, bo nie będziesz miał konta na dany nick :wink:

NtaV ale gdzie to wpisac?tam gdzie czat sie pisze?

Tutaj masz screena, chyba powinieneś załapać.

To od czatu to klikasz “T” i piszesz :smiley:

gtasacm3.jpg

dzieki teraz to wszystko jasne.dzieki i pozdro