tak jak w temacie jak mam zacząc grę w necie?chcem miec swoja postac i ja rozwijac ale jak mam server wybrac i jak utworzyć typa i pamietać na jakim serverze go utworzyłem?proszę o wyjaśnienie bo jestem ciemny w tym temacie!
Więc tak, ściągnij sobie San Andreas Multiplayer (ja miałem v0.2.2)
Ja grałem na oficjalnym serverze : GamerX 0.2 Server
Aby wejść, po zainstalowaniu SAMP wchodzisz na zakładkę Official (zakładki są na dole) pojawią Ci się servery i wybierasz
Jak już wszedłeś na server, wpisujesz “/register Nick hasło” I w ten sposób już masz własne konto.
Kiedy wyjdziesz z gry i będziesz chciał się zalogować na konto wpisujesz poprostu “/login hasło”
Pamiętaj że dane konto jest na dany server
Inaczej wytłumaczyć nie potrafię.
Widać chodzi Ci o taki serwer Role Play.
Ja jeszcze raz to po swojemu opisze, zawsze się może przydać ;>
No tak, ściągasz SA-MP v0.2.2 (wystarczy wpisać w google), instalujesz (banalnie proste). Po zainstalowaniu wchodzisz w tą aplikacje i z dolnej części wybierasz zakładkę ‘Internet’. Powinno pojawić się pełno serwerów różnego rodzaju, lecz ty poszukaj takiego z modem RP (Role Play). Jest to widoczne w tabelce ‘Mode’. Wchodzisz na niego, klikając dwa razy. Z okienka które się pojawi wybierasz ‘Connect’. Niektóre serwery są na hasło. Dalej postępujesz według instrukcji na serwerze lecz przed rozpoczęciem gry poczytaj co znaczy gra Role Play, w innym wypadku możesz zostać wydalony z serwera (zbanowany). Co prawda na serwerze RP jest zawsze poradnik na początku lecz rzadko kto go czyta co jest wielkim problemem…
To na tyle Pozdrawiam.
Dzięki za odpisanie.pozdro
W dniu 25.05.2008 , o godzinie 10:11 został dopisany post przez ArmiaBiałejGwiazdy
a jeszcze 1pytanie gdzie mam wpisac nick i hasło ?
A więc tak, jak masz już ściągniętego SAMP-a to otwierasz i u góry nad serverami pisze “Name : czyste pole” w te czyste pole wpisz swój nick.
Potem wybierasz jakiś server, np no nie wiem GTA Planet xD
wchodzisz na server, przed wybraniem kim chcesz być wpisujesz :
“/register Nick Hasło” - tak robisz własne konto na danym serverze
“/menu” - podstawowe komendy bodajże
“/login Hasło”
Pamiętaj, dane konto jest tylko na tym serverze na którym je zrobiłeś.
Jeżeli zmienisz Nick w SAMP-ie to już się nie zalogujesz, bo nie będziesz miał konta na dany nick
NtaV ale gdzie to wpisac?tam gdzie czat sie pisze?
Tutaj masz screena, chyba powinieneś załapać.
To od czatu to klikasz “T” i piszesz
dzieki teraz to wszystko jasne.dzieki i pozdro