Jak grać w Warcraft 3 + dodatek

Elo.

Ostatnio z kumplami grywam w Warcrafta 3. Fajnie się gra, ale ja jestem najsłabszy i szybko odpadam ;( Moja ulubiona rasa to Nocne Elfy.

Czy ktoś by mógł by mi napisać jakiś mały poradnik co jak budować, co się najbardziej opłaca, jak szybko zaatakować, jak odnieść sukces, jak najlepiej zarabiać złoto itp.

Z góry thanks :wink:

Jeśli chodzi o zwycięstwo to musisz sam stworzyć własną taktykę, jeden przeciwnik gra tak, drugi tak, więc nie ma jednej taktyki na odniesienie zwycięstwa. Po prostu musisz trochę pograć i nabrać doświadczenia. Co do złota to najlepiej dawać po 5 robotników, to samo z drewnem.

heh ja gram elfami ;p

A w jakiej kolejności budować budynki żeby w miarę dobrą armię stworzyć ?

http://replays.pl

Ucz się od najlepszych.

Elfami to misie + driady to jest taki standardzik, ale nigdy(!) nie graj schematami, staraj się grac i dostosowywac strategię do sytuacji.

Ołtarz + studnia, drzewiec wojny, studnia i dalej według uznania i sytuacji…

Moja taktyka na najszybsze rozbudowanie u elfów: jeden ognik buduje od razu studnie, drugi ołtarz, dwóch kolejnych pędzi do kopalni, następnie trzecim budujesz Drzewca Wojny, potem dokładasz ogniki do kopalni, tak aby było ich 5. Potem robisz następne 5-6 i dajesz do drewna, gdy uzyskasz 100 sztuk budujesz dom łowców. Jak już się stworzy robisz armię wg własnego uznania :stuck_out_tongue: .

Powodzenia

ludzie wasza wiedza o wc3 to 0 ! naprawde jak czytam te posty to mnie cos w sciska sam jestem nie taki zly NE czyli “nocnymi elfami” no ale trzeba sie uczyc sciognij repa z replayers.com i obejrzyj wrzuc tam w wyszukiware n881-master on jest zaje … ale mowie ci do wc3 trzeba lat … gram juz w to 3 lata i juz duzo wiem popierwsze nie pisz nocne elfy to zenada …

Taaak, nie pisz pod żadnym pozorem ‘Nocne Elfy’, nie używaj polskich słów, używaj jak najwięcej akronimów i mów w hax0rskim ownerskim 1337 języku to będziesz wygrywał

:x