Jak i czym zrobic wlasny program do katalogowania filmow


(Euphonic Krain L) #1

jestem bardzo nie w temacie, szukam jakiegos dobrego, prostego progsa do katalogowania filmow, ale nigdzie niema takiego, ktory mi sie podoba, jest jeden, jest to filmoteka, ale tez nie jest ona idealna.

Jestem wybredny, nie chce kogos obrazac za jego dzielo, wiec postanowilem sam sobie zrobic prograb bardzo podobny do filmoteki (bez zadnego plagiatu!! wylacznie pomysl) i dlatego prosze was o jakakolwiek pomoc nawet bardzo szczegulowa, bo takie programy jak Pascal czy delphi nic a nic mi nie mowia.

dzieki za pomoc i cierpliwosc


(_Sylwan_) #2

bez znajomości jakiego kolwiek języka programowania nic nie zdziałasz :stuck_out_tongue:

Proponuję użyć Excela z pakietu office, może być przydatny. Ale do tego też musisz mieć znajomość (przynajmniej podstawową) 8)


(Grzegorz Ch) #3

jeśli nie znasz języka programowania, to w tym przypadku szczegółowa pomoc oznaczałaby napisanie tego programu za ciebie. Musisz najpierw się nauczyć jakiegoś języka programowania, aby móc pisać programy.

Do stworzenia tego co chcesz, możesz jeszcze wykorzystać jakieś uniwersalne bazy danych.


(Euphonic Krain L) #4

a duzo czasu zajmuje stworzenie takiegi programu jak ta przyslowiowa filmoteka?

niechce kozystac z office'a ani innych aplikacji


(cargt3) #5

Zależy jak dobrze umiesz programować.

Pytanie ile zajmie ci nauka jakiegoś języka.


(Euphonic Krain L) #6

no jak dla mnie to wogóle sie nie znam na programowaniu, ale dla kogos kto sie na tym troche zna, nie mowie, ze musi byc ekspert, chodzi mi glownie o czas programowania czegos takiego jak np filmoteka, czas!!??


(Monczkin) #7

krain_l popraw błędy i zacznij używać polskiej pisowni - na forum piszemy po polsku.


(_Sylwan_) #8

szczerze?... długo. Ale to zależy od wielu czynników zrozum! Twoje pytanie brzmi strasznie dziecinnie :x


(Ryan) #9

Do tygodnia jeśli programujesz kilka lat, przynajmniej pół roku jeśli nigdy nie programowałeś.