Witam posiadam taki komputer
Specyfikacja techniczna:
Karta graficzna: NVIDIA GTX 760 2GB
Procesor: Ryzen 3200G
RAM: 2X4GB CORSAIR VEGNECE 3000mhz CL16
Dyski: PNY 240gb SSD sata 2,5
Zasilacz: Silentium pc elementum L2 550w
Płyta główna: Asus PRIME A320M-A
I chciałbym sprzedać tą kartę i kupić GTX 1060 3GB na OLX I pytanie brzmi jak kupić ją tak by nie zostać oszukanym pytanie może się wydawać głupie a ja naprawdę potrzebuję w tym temacie pomocy
Kup od firmy która ma dobre opinie, w razie problemów masz opcje zwrotu konsumenckiego czy rękojmi.
W przypadku zakupu od osoby prywatnej nie masz żadnej ochrony.
Witaj, niezależnie czy kupisz kartę na Olx, czy z Allegro, nie otrzymasz gwarancji, że jak karta padnie za dwa tygodnie, to ktoś odda Ci kasę, więc nie odrzucałbym prywatnych sprzedawców z Olx, gdzie ogłoszenie karty jest darmowe i obniża cenę, bo na allegro jest płatne. Trzeba kupować za pobraniem, aby nie przelewać gotówki w tym zaliczek na wysyłkę przed otrzymaniem produktu, bo wtedy jest bezpieczniej.
Jeśli karta ma służyć do wymagających gier, to lepiej brać wersję z 6GB pamięci.
Możesz też poszukać uzywki GTX-a 1660Ti.
Jak masz dać 400-500 stów za kartę 1060 z 3GB pamięci, która jest naprawdę przeciętna, to chyba lepiej dopłacić te 200zł i wziąć gtx-a 1660Ti , lub 1060-tkę 6GB. 1660Ti ma podobne jak 1060 6gb parametry, tylko została wykonana w trochę nowszej technologi.
Odpowiada sprzedawca, w praktyce na tyle, na ile kupujący jest w stanie tę odpowiedzialność wyegzekwować. Allegro - jako operator platformy za sprzedawany przedmiot nie ponosi żadnej odpowiedzialności.
Druga sprawa tak jak pisałem mam 8 ramu i ryzena 3200g i sprzedałem swoją aktualna kartę aktualnie posiadam 600zl i chce się wziasc za ten komputer i czy gtx 1060 6gb pogra z tym prockiem i 8 ramu ?
A druga opcja to kupienie gtxa 960 4gb za 350zl uzywanego i do tego od razu ram 16gb chociaż wolałbym maxymalna kartę jaka mogę kupić czyli jesy to 1060 6gb
OLX odpowiada tak samo jak odpowiada Pan Jezus Tylko różnica jest taka, że jeżeli płacisz przez OLX, to masz dobę po odbiorze towaru, na złożenie reklamacji do OLX i wtedy OLX wstrzymuje przekazanie wpłaty do sprzedawcy na 30 dni.
Tak, bo to zdecydowanie lepsza opcja pod bardziej wymagające od ilości pamięci v-ram gry niż karty z 3-4gb pamięci. R3 ma cztery rdzenie, to przy karcie z 6gb pamięci nie powinno być jakichś mega spadków fps.
dzieki tobie zdecydowalem sie na gtxa 6gb i juz go planuje budzet to 600zl jaki model polecacie bo na olx narazie nie ma zadnego gaming x na allegro jest gaming x za 650 a mam zamiar kupic jutro karte