Jak można edytować kafelki w Centrum Akcji

Witam,

Jak można edytować kafelki w Centrum Akcji w Windows 11?. Przyznam że mimo prób edycji poprzez Ustawienia > System > Powiadomienia i akcje > Edytuj szybkie akcje czy też klikając na Centrum Akcji np. na ikonkę Sieć nie mam nigdzie opcji Edycji, wygląda to tak jak na screenie…

Kafelki

.

tak samo jak można edytować kafelki w Xbox GameBar…
image
…czyli nie można! Windows jak kobieta. Kochaj mnie taką jaką jestem albo szukaj innej.

Hmm… A jak można dodać kafelek Bluetooth lub inny sposób żeby Bluetooth był widoczny koło zegarka?.

Tak naprawdę to właśnie na Bluetooth mi zależy by móc wyłączać i wyłączać.

Możesz zmieniać ich pozycję. Przytrzymujesz przycisk myszy na kafelku, po chwili możesz go przeciągnąć.

Przeciągasz i upuszczasz te kafelki. :slight_smile:

@Bradlee zgadza się jak przytrzymam kafelek to mogę go przenieść czy zmienić ich kolejność.

Tylko bardziej zmierzam ku temu żeby był dostępny kafelek BT lub skrót do BT żeby można włączać i wyłączać BT.

Dokładnie taki przycisk jest. Przewiń listę przycisków kółkiem myszy. Powinien być gdzieś na dole. Mam go jako pierwszego więc chyba zaraz po instalacji przeniosłem go na górę.

U mnie nie ma np. VPN czyli możliwe, że jak tego przycisku nie ma niżej to Bluetooth jako urządzenie nie jest aktywne w Windows.

Odpisując na pytanie miałem na myśli, że samemu nie można dodawać, ani odejmować kafelki. To system Windows decyduje co się pojawia. Ty możesz jedynie zadecydować w jakiej kolejności.

U mnie można, Win 11 25H2.

Co niby można? Możesz usunąć kafelek stąd? Dodać jakiś nowy?
image
Jeśli tak to mam to kolejne pytanie: Twój Windows to wersja Home czy Pro?

@p19koz u Ciebie jest taka jak było u mnie dawniej, od jakiegoś czasu właśnie nie mam widocznego kafelka BT jak również nie mam BT na liście Menedżera Urządzeń…

A korzystałem BT bez problemu. Mam Windows 11 Pro, wersja 24H2, na bieżąco aktualizowany - aktualnie brak aktualizacji do pobrania.

@Bradlee przewinąłem na dół kafelki i nie ma kafelka BT nigdzie.

Przestawić, usunąć nie.

…dokładnie to napisałem!

@asziatko jeśli bluetouch masz wbudowany w płytę główną to szukaj sterowników na stronie producenta.
Ja sam mam
download
zadziałał i dziala od strzała.

Mam podobny BT do myszki bezprzewodowej, owszem myszka funkcjonuję bez problemu na tym BT, ale żeby była aktywna opcja w Windows to jej nie ma - co przyznam że napewno była.

Sprawdziłem jeszcze w Bluetooth i Urządzenia i nie mam w ogóle widocznej opcji możliwości włączenia BT…

. A przy próbie dodania urządzenia pojawia się…

.

„Dongiel” dodawany do myszki działa tylko z myszką. Ewentualnie są dodawane do zestawów mysz plus klawiatura, słuchawki…

„Dongiel” wstawiony przeze mnie to adapter bluetouch. Rozszerzający PC o obsługę tej technologii. Wiele płyt głównych ma już ją wbudowaną w siebie.

TP-LINK UB500 Adapter - niskie ceny i opinie w Media Expert

Z opisu wnioskuję, że Twoja płyta posiada bluetouch. Pierwsze co bym zrobił to wszedł na stronę producenta płyty głównej, pobrał i zainstalował najnowsze sterowniki.

Zaktualizowałem sterowniki do płyty głównej, sterowniki pobrałem ze strony Producenta.

Bez rezultatu, nadal jest brak BT.

…sprawdź czy masz zaznaczone „Automatycznie konfiguruj urządzenia podłączone do sieci”

Mam tak samo zaznaczone jak u Ciebie…

sprawdź czy masz ustawione na „Ręczne”