nom widzę, ale co dalej, mam ustawione to tak :
-
tcp : 4662
-
udp : 4672
Firewall systemowy już wyłączyłem.
nom widzę, ale co dalej, mam ustawione to tak :
tcp : 4662
udp : 4672
Firewall systemowy już wyłączyłem.
Jesli firewall systemowy jest WYLACZONY to zostaje jeszcze SYGATE
Tam trzeba jakos przepuscic EMULE
Śmieszne…no może.
Chodzi o zewnętrzne ip. Jak wykupi za 10 zł zewnetrzne ip to nic nie bedzie musiał z adminem więcej załatwiać.
tzn emule jest przepuszczony, łączy się i pobiera z sieci Ed2k ale z kad się połączyć nie chce
jaki kolor strzalki jest na globusie na samym dole ??
czerowny czy zolty ??
W ed2k jest żółty a w kad czerwony (łączenie)
Złączono Posta : 04.07.2005 (Pon) 20:00
Pakiet TwójDom - promocja TwójNet 1
W ramach pakietu Klient ma zapewniony:
Transfer ściągania danych w dzień do 128 kb/s
Transfer ściągania danych w nocy do 256 kb/s *
10 MB na 1 konto i niekomercyjną stronę WWW
2 adresy e-mail
adres IP TYLKO z klasy prywatnej
bez możliwości podłączenia dodatkowych komputerów
Tak się pzredstawia sytuacja na stronie ASTER, niewiem czy to pomorze ale… no nic
Złączono Posta : 04.07.2005 (Pon) 20:10
No dobrze bo widzę że nic z tego niewyjdzie to czy ktoś mi powie co mam zrobić by łączyło mi się z KAD ?? :?
też mam ten internet i od razu miałem High ID
Wiec wina u ciebie Leniwiec007 lezy w zle skonfigurowanym firewallu przezpusc eMule przez Firewall i bedziesz mial High ID
dopisze że adres publiczny (ja mam taki) też nic nie daje. dalej są żółte strzałki. nikt kogo znam na astrze nie ma high ID. bo my jesteśmy “low ID only network” jak to określa razorback
W sumie nie ma sie czym przejmowac ja mam na wsyztskich serwerach High ID a na rozorbac Low ale transfer sie nie zmina
ale zmienia się ilość źródeł co ma już znaczenie. zamiast 14 masz 2. i co? takie to bez znaczenia?
Ale transfer mam poruwnywalny ale rzadko korzystam z tego serwera
serwery są ze sobą połączone :PPP więc jak pisze Zafi.D :
na HighID masz 14 a na LowID masz 2
ID ma znaczenie, ale napewno nie odgrywa kluczowej roli
Wielkie Dzięki za pomoc , ale mam jeszcze jedno pytanie dlaczego niechce mi się łączyć z siecią KAD ?? ciągle jest status connecting :?
najczęściej przyczyną są blokowane przez firewalla porty
jaką masz zaporę :?:
Moze jakies problemy poczekaj chwile moze zachwile sie polonczy tez casami mi sie tak zdaza
Mam Zaporę Sygate Personal Firewall PRO ver. 5.5 bulid 2710, ale an marginesie chciałem dodać ze jeszcze wczoraj mi się łączyło :?, ale występowało to zapętlenie czym pisałem w moim pierwszym poście, po aktualizacji zapętlenia nie mam ale z KADmillą się połączyć niechce
Moze to chwilowe klopoty w nowej wersji tez mi sie juz dzisiaj dwa razy zdazlyly :?
Może ale ja się łącze od ponad 5 godzin to znaczy próbuje się połąćzyć :?
Leniwiec007 czy na wszystkich serwerach nie łączy z Kademlią czy na jakimś szczególnym :roll: