Jak można ustawić High ID W Emule 0.46b?

Może zacznę od konfiguracji:

• łącze kablowe w sieci aster 128/64 kb/s ( nocą przyśpiesza do 256 szybkość ściągania)

• Emule 0.46b

• Zapora systemowa i Sygate personal firewall Pro 5.5 bulid 2710

• Windows Xp pro, Sp 2, avast antyvirus 4.6 bulid 556

• Cały zestaw poprawek do widnowsa

• i to chyba wszystko, co moge ze swojej strony podać, aha jeszcze jedno

Emule nie chce mi się łączyć z siecią Kad czy jakoś tak tzn ma ciągle status łączenia, jak w nocy pobierałem mp3 z wystąpieniem papieża Jana Pawła II to wystąpiło coś w rodzaju zapętlenia tzn plik jak już się ściągnął to zaczynał się ściągać od nowa i tak w kółko. Myślę, że najbardziej by mi był pomocny Duch, jako że pomógł już niejednemu z emule, aha jestem trochę słabo obeznany z komputerami tak, więc jakby się dało to w miarę prosto wytłumaczyć byłbym bardzo wdzięczny. Miłego dnia.

A masz odblokowane porty bez tego najwieksze cuda nie pomogą pogadaj z adminem sieci :? I po tym przepusc eMule przez jeden firewall. Najlepeiej wyloncz systemowy :wink:

Ok Już wyłączam systemowy firewall tylko jak odblokować te proty ??

i co zrobić z tym fantem (brak polączenia z siecią KAD)

Ty nic nie zrobisz musisz powiedziec administratorowi sieci aby poodblokowywal ci porty. I powinien to zrobic 8)

A moze nie bylo zrodel do sciagania i dlatego albo serwer zostal uszkodzony oloncz sie z innym :wink:

No Dobra ale ja niemam admina, To jest komputer domowy, tak więc w zasadzie nie mam się do kogo zgłosić :frowning:

Wlaczasz EMULE i wchodzisz w USTAWIENIA tam wybierasz PARAMETRY LACZA i klikasz na przycisk ODBLOKUJ TE PORTY W WENETRZNYM FIREWALLU WINXP (a co za tym idzie systemowy firewall moze BYC WŁĄCZONY :slight_smile: poniewaz zostana odblokowanae porty emule )

nastepnie musisz jeszcze zrobic filtr na emule w swoim firewallu (czyli SYGATE) niestety nie znam tego programu i nie powiem Ci jak tego dokonac. Musisz poszukac w opcjach i zrobic aby firewall PRZEPUSZCZAL emule :slight_smile:

A kto jest twojim dostawca internetu, Masz siec kablowa wiec raczej masz admina sieci od ktorego masz internet

:wink:

Update

Ale nawet jak je odblokuje a admin mu zablkowal to nic nie zrobi przeciez :twisted:

Hmm… Dosyć to skomplikowane czyli mam się zgłościć do sieci aster żeby mi odblokowała porty do programu Emule, tak ?? :roll:

Tak :? Bo inaczej to bedziesz mial fige z makiem

A jezeli sie nie zgodza zrob maly szantaz ze jesli nie odblokuja to zrezygnujesz moze pojda na to :stuck_out_tongue:

porozmawiaj z nimi. Może odblokują a może nie :?

A po mojemy to nie pojdzie ??

Nie bardzo to naprzyklad kiedy masz neostrade mozesz to dac bo tak portow nie odblkujesz :?

mozesz uzyc alternatywnych portow ale zazwyczaj tez sa pozablkowywane : :cry:

Bardzo przepraszam przeoczyłem posta Piotrka :? Zobacze może pomorze kto wie :slight_smile:

Ja mam neta z kablowki (Multimedia) i wlasnie w ten sposb udalo mi sie uzyskac HIGH ID :slight_smile:

Mozesz sprobowac ale watpie zeby to pomoglo :?

A ja mam neo rozlonczone na dwa kompy i musialem sie bawic w odblokowywanie portow ale sie udalo :stuck_out_tongue:

Aha a jak odblokowwać te porty w firewallu systemowym ?? jest za to odpowiedzialna jakaś zakładka ? :roll:

Niekoniecznie powinien. To siec kablowa, niski pakiet. Kolega jest za natem. Proponuje choć ip za zew zmienić.

To znaczy czy pan moderator może się wysławiać jaśniej ?? :?

Zrobisz to w ten sposb:

Wlaczasz EMULE i wchodzisz w USTAWIENIA tam wybierasz PARAMETRY LACZA i klikasz na przycisk ODBLOKUJ TE PORTY W WENETRZNYM FIREWALLU WINXP

Wchodzisz w eMule-Ustawienia-Parametry Lącza-I tam to masz w okienku Port Klienta