Chciałbym sie spytac jak Sprawdzic dwa IP dwóch uzytkowników GG? Bo nie wiem czy sie jedna osoba podszywa ktora mam na gg. Dlatego prosze o pomoc. Chodzi tylko o porównanie IP dwóch uzytkowników i nic wiecej. Prosze o POMOC. :lol:
jak masz gg to przy każdym kontakcie poprawej stronie masz ikonke"i" klikasz w nia i jesli osoba nie ma wlaczonego ukrywania IP lub czegos takiego to bedzie pisalo
pozdrawiam fish
no a włąsnie ta osoba jezeli sie podszywa to w tym koncie gdzie jest zapisana to ma nieukrywanie IP a ta druga ma IP ukryte bo pisze I to własnie Jest nie teges. A czy jest jakis program do pokazania Ukrytego IP?
no to znaczy ze sie ktos nie podszywa bo jak?? IP moze miec jedno no chyba ze ma neostrada ;]
Czyli jak jest jakiś program oczekuje konkretnej odpowiedzi? Bo Osoba zapisana ma pokazane IP? a ta ktora chce spr czy sie podszywa nie ma IP i to mnie dreczy
no to znaczy ze ten ktos gada z innego kompa gdzie jest inna konfiguracja i ma właczone ukrywanie IP rozumiesz? a co do programu to nie mam pojecia
jeżeli jesteś na gg i rozmawiasz z tą osobą wpisz w trakcie rozmowy w wierszu pleceń komendę - netstat -bna i masz status połączenia i IP, z którego masz transmisję, ale jak ktoś będzie za NAT-em w sieci wewnętrznej to odczytasz tylko IP jego dostawcy, aby dojść bezpośrednio do jego komputera to nie takie proste bo musiałbyś złamać zabezpieczenia dostawcy i włamać się w jego sieć, przy neostradzie odczytasz dzierżawione IP rozmówcy, ale jutro może być inne, chyba, że ma publiczny IP.
aha no to dobra dzieki za pomoc moje watpliwosci po cześci zostały rozwiane Dzięki Za POMOC.