Jak nagrać film .avi na DVD-Video

Witam . Mam na kompie film z rozszerzeniem .avi. Otóż jak ten film na płyte zeby odtwarzało ją DVD ?

Najprościej to nagrać płytę jako Dysk z danymi, np za pomocą darmowego wydania programu Nero, bądź też innego, który pozwala tak nagrać płytkę. Jeśli film sam w sobie nie używa jakichś udziwnionych kodeków, powinien bez żadnych ceregieli odtworzyć się na stacjonarnym DVD (spotkałem się już z takimi).

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.

Ja mam takie DVD, a wcale nie jest nowe, ale kolega/koleżanka z forum chcę program, który z filmu .avi zrobi normalne DVD-Video.

Wg mnie najprościej dla niezaawansowanych użytkowników jest nagranie za pomocą programu Windows DVD Maker (dostępna niestety tylko w Viście i 7). Jaki masz system?

Tak tylko ze mi chodzi o odtworzenie filmu na odtwarzaczu DVD a nie na kompie

Nagrywając DVD maker-em będzie odtwarzał na DVD! (nagrywa jako DVD-Video)

Na jaki tytul zmienic zeby nie polecial do kosza temat?

Jak nagrać film .avi na DVD-Video

wojteko10. Mnie się wydaje, że chodzi o zwykłe stacjonarne DVD, do tego nie trzeba konwersji .avi na jakiś inny format i można BEZPIECZNIE nagrać to jako dysk z danymi i nic się nie stanie a film będzie bezproblemowo odtwarzany.

Tak, ale autor wyraźnie pisze.

Moje DVD odtwarza film .avi jak nagram jako dysk z danymi i nawet jeśli dodam napisy w .txt lub .srt, ale nie wszyscy muszą mieć takie DVD, lub poprostu woli nagrać to na DVD-Video, żeby było menu itp.

Jeżeli chcesz konwertować film *.avi na DVD-video to zerknij do tutoriali umieszczonych w linku poniżej i wybierz sposób, który Ci odpowiada:

:arrow: Konwersja AVI do DVD

Jednak najpierw sprawdź czy twoje DVD przypadkiem nie odtwarza plików *.avi (aktualnie większość sprzętu ma taką możliwość) - możesz to sprawdzić np. na stronie producenta lub w instrukcji obsługi. W razie problemów podaj model na forum to ktoś pomoże :stuck_out_tongue:

Any video converter http://www.dobreprogramy.pl/Any-Video-C … 13038.html

Tak jak napisał wojteko10 na stacjonarnym dvd powinno pójść avi bez problemu.

Na nowym owszem, na starszych np. dwuletnich niekoniecznie.

Do tego celu używam Ultra Avi Convert.