Jak nagrać film na płytę aby go oglądać w odtwarzaczu 4K

Witam. Posiadam kilka filmów na plytach w 4K. Zrobilem ich kopię na komputer i mam wszystkie foldery z plikami na dysku. Chciałbym zapisać je teraz na płytach, żeby mieć kopię tych filmów i móc je w razie potrzeby odtworzyć na odtwarzaczu 4k pod tv. Mam zainstalowany program Nero, tylko jakie opcje mam tam wybrać, żeby wypalić na plycie?
Plyta Verbatim 100gb (pliki z filmu zajmują ok. 80gb)

Kopiujesz oryginał do obrazu a następnie wypalasz obraz na płycie.

No ok, a tak się nie da zapisać jak już mam pliki na dysku? Bo robić kopię od nowa to strasznie długo trwa.

No to może jakiś 500 GB przenośny dysk HDD/SSD/SSHD.

Najpierw sprawdz w specyfikacji odtwarzacza jakie formaty wideo odtwarza ,chodzi o rozszezenie po nazwie pliku tj. nazwa.xxx gdzie xxx jest rozszezeniem.
Wtedy nalezy sprobowac przekodowac jakims programem do konwersji plikow wideo na dany format.
Najlepiej zrobic to na probnym pliku wielkosci 1 gb,wtedy bedziesz wiedzial szybciej czy odwarzacz sobie radzi z danym formatem.Dopiero pozniej zrobic konwersje konkretnego pliku,niestety trwa to dlugolub krocej ,zaleznie od posiadanej konfiguracji kompa.

Ale ja nie chcę nic konwertować, tylko mieć kopię 1:1 tego filmu na płycie tak jak jest ze wszystkim.