Mam lapka lenovo B560 i zmuszona jestem do ponownej instalacji systemu xp pro. Mam partycje recovery i nagrałam ją tak, żeby była bootowalna ale po odpaleniu coś jest nie tak. Chyba odpala się dos : caldera dr -dos i wygląda na to że trzeba wpisać jakąś komendę, ale jaką? Próbowałam wpisać ścieżkę do pliku, który chyba jest instalatorem: SMSS (instalator Windows NT) ale mam info, ze nie mozna odpalić go w dosie… Co zrobić, żeby zainstalować windowsa z bootowalnej płytki? Na płytkę nagrałam wszystkie pliki z partycji recovery… próbowałam również odpalić instalację bezpośrednio z partycji recovery ale w taki sposób nie mogę zrobic formatu c, bez którego zainstaluje drugi system obok wcześniejszego…pomocy…
Jakim programem nagrywałaś?
Nero
Bo płyt tak się nie nagrywa. Musisz uruchomić Nero, wybrać żeby nagrać płytę z obrazu iso, wskazujesz plik do nagrania, wkładasz płytę ustawiasz niską prędkość(np. 8x) i dopiero. W przeciwnym razie program nagra Ci pliki jako dane, a nie bootowalny dysk.
Dawno temu też chciałem tak nagrywać wiele płyt i był ten sam problem co u ciebie ale dałem sobie spokój z Nero i przeszedłem na ImgBurn. Tobie też polecam, madds. http://download.imgburn.com/SetupImgBurn_2.5.5.0.exe
Dzięki za odpowiedzi
Na razie zainstalowałam z partycji recovery nowy system na dysku D i działa ok, więc nie bedę kusić losu i zostawię tak jak jest bo jestem wysoce niekompatybilna z technologią… Ale spróbuję zainstalować ten drugi program i zobaczę czy da radę.
Piotr92 - wydaje mi się, że dobrze nagrałam powinna być to płytka iso bootowalna ale mimo wszystko nie poszło. Ale mogło mi się tylko wydawać, nie korzystałam za często z opcji nagrywania płyt
Na 100% zrobiłeś to źle, bo ja nagrywałem nero 10 bootowalne płyty i nigdy tak nie miałem żeby źle nagrało(no, może raz, ale to coś soft wypalarki coś zaczął szfankować i po reflashu jest ok).
Oki, to w takim razie poszukam jeszcze tego tematu, pewnie masz rację i coś zrobiłam nie tak. Dzięki za pomoc!