Jak nagrać Windows 7 Na pamięć USB?

Siema. Chcę na nowo wgrać system operacyjny, ale mój brat jak zwykle lubi rozwalać i się pożegnałem z płytką Win 7 Ultimate :confused: Mam oryginalny Cd-Key i chciałbym się dowiedzieć, jak wrzucić Windows 7 Ultimate na pamięć USB pendrive. Pendrive mam 8 Gb, więc powinien wystarczyć. W razie czego mogę kupić 16 Gb. Pobrałem z internetu windowsa, do którego użyję własnego Cd-Keya. System jest oryginalny, bo instalka ma podpis cyfrowy Microsoftu oraz suma MD5 również jest taka sama. Więc jak mam wrzucić system, jakim programem itp. Podkreślam, że mam oryginalnego windowsa z pudełka! A może też wystarczy wrzucić te pliki i po prostu poddać je bootowaniu na USB?

Screen moich plików, które chcę wrzucić na płytę:

beztytuublh.png

Proszę o szybką odpowiedź. Wiem, że to jest drugi podobny temat, ale nie mogę uzyskać obrazu ISO, bo nie wiem skąd pobrać :confused: Jeżeli ktoś szuka to Windows 7 Ultimate 64 bit PL

Witam wypróbuj ten program

http://www.dobreprogramy.pl/Windows-7-U … 25159.html

Jeśli nie chcesz instalować dodatkowych programów taki oto sposób, pewny w 100%

1. Wrzucasz DVD do napędu, a pendrive’a podłączamy do komputera

2. Uruchamiasz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora (klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonie i wybierasz “Uruchom jako administrator”)

3. Po uruchomieniu “cmd” wpisz “diskpart” i ciśnij ENTER

4. Wpisujesz polecenie list disk. W efekcie pojawi się lista dysków fizycznych zainstalowanych w systemie

5. Poleceniem select disk X (gdzie X to numer odpowiedniego dysku, na przykład “select disk F:”) do pracy wybieramy literkę dysku USB, uwaga, by nie pomylić z innym dyskiem.

6. I teraz polecenia w kolejności:

a) clean - polecenie czyści cały dysk USB

b) create partition primary - tworzy partycję podstawową

c) select partition 1 wybierasz wyżej utworzoną partycję

d) format fs=fat32 quick albo format fs=fat32 /q (nie pamiętam już dokładnie)- szybki format

e) active - ustawia partycję jako aktywną

f) assign - przydziela literę dla dysku USB

g) exit - jeden raz wyjście z diskparta, drugi raz wyjście z wiersza poleceń

1. kopiujesz całą zawartość płyty na USB i uruchamiasz ponownie kompa (przestaw w biosie start na USB Key lub wybierz odpowiedni klawisz ładujący boot-menu)

8 I gitarka, u mnie to zadziałało (z Vistą też działa)

Instalacja systemu Windows z pendrive’a - szybko i wygodnie http://www.techit.pl/Artykuly/Instalacj … ,3908.html

O tym w jaki sposób zaopatrzyć się w Windows tutaj uszkodzone-recovery-disk-jak-odzyskac-system-t497952.html

Pozdrawiam.

Pobierz plik *.iso win 7 Ultimate a potem użyj opcji nagraj na usb (Czy jakoś tak) W AnyBurn
Link do AnyBurn: AnyBurn
Link do Win 7 Ultimate: Windows (Wpisz klucz produktu na dole)

Mam nadzieje że pomogłem