Siema. Chcę na nowo wgrać system operacyjny, ale mój brat jak zwykle lubi rozwalać i się pożegnałem z płytką Win 7 Ultimate Mam oryginalny Cd-Key i chciałbym się dowiedzieć, jak wrzucić Windows 7 Ultimate na pamięć USB pendrive. Pendrive mam 8 Gb, więc powinien wystarczyć. W razie czego mogę kupić 16 Gb. Pobrałem z internetu windowsa, do którego użyję własnego Cd-Keya. System jest oryginalny, bo instalka ma podpis cyfrowy Microsoftu oraz suma MD5 również jest taka sama. Więc jak mam wrzucić system, jakim programem itp. Podkreślam, że mam oryginalnego windowsa z pudełka! A może też wystarczy wrzucić te pliki i po prostu poddać je bootowaniu na USB?
Screen moich plików, które chcę wrzucić na płytę:
Proszę o szybką odpowiedź. Wiem, że to jest drugi podobny temat, ale nie mogę uzyskać obrazu ISO, bo nie wiem skąd pobrać Jeżeli ktoś szuka to Windows 7 Ultimate 64 bit PL
Jeśli nie chcesz instalować dodatkowych programów taki oto sposób, pewny w 100%
Wrzucasz DVD do napędu, a pendrive’a podłączamy do komputera
Uruchamiasz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora (klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonie i wybierasz “Uruchom jako administrator”)
Po uruchomieniu “cmd” wpisz “diskpart” i ciśnij ENTER
Wpisujesz polecenie list disk. W efekcie pojawi się lista dysków fizycznych zainstalowanych w systemie
Poleceniem select disk X (gdzie X to numer odpowiedniego dysku, na przykład “select disk F:”) do pracy wybieramy literkę dysku USB, uwaga, by nie pomylić z innym dyskiem.
I teraz polecenia w kolejności:
a) clean - polecenie czyści cały dysk USB
b) create partition primary - tworzy partycję podstawową
c) select partition 1 wybierasz wyżej utworzoną partycję
d) format fs=fat32 quick albo format fs=fat32 /q (nie pamiętam już dokładnie)- szybki format
e) active - ustawia partycję jako aktywną
f) assign - przydziela literę dla dysku USB
g) exit - jeden raz wyjście z diskparta, drugi raz wyjście z wiersza poleceń
kopiujesz całą zawartość płyty na USB i uruchamiasz ponownie kompa (przestaw w biosie start na USB Key lub wybierz odpowiedni klawisz ładujący boot-menu)
8 I gitarka, u mnie to zadziałało (z Vistą też działa)
Pobierz plik *.iso win 7 Ultimate a potem użyj opcji nagraj na usb (Czy jakoś tak) W AnyBurn
Link do AnyBurn: AnyBurn
Link do Win 7 Ultimate: Windows (Wpisz klucz produktu na dole)