mam program Alcohol 120% i hcem sobie nagrać kilka rzeczy na płyte DVD. jak nagrywa się tym programem?
Ten program można nagrywać tylko obrazy płyt typu *.iso, *.bin *.cue *.nrg i jeszcze inne których nie pamiętam. Nie potrafi natomiast nagrywać pojedynczych plików czy folderów. Musiałbyś utworzyć obraz np programem ultra iso i dopiero go nagrać za pomocą Alcohola. Choć jeśli się nie mylę ultraiso też nagrywa płytki pod warunkiem, że w systemie zainstalowany jest Nero
po co bawić sie innym programem jesli Alcohol 120% też ma opcje tworzenia obrazów płyt?
W Alcohol 120% można utworzyć obraz z gotowej płyty ale skompilować nowego i go edytować to już nie. Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.
nie bo nero tez jest OK choć podobne do alcochol 120% ale troche easy
Ogólnie alcohol120% (jak i np: CloneCD/DVD czy CDRwin) służy do tworzenia/nagrywania obrazów oryginalnych zabezpieczonych płyt (ma gotowe profile). Do tworzenia własnych kompilacji najlepiej wykorzystać Nero, Nero Expres lub WinOnCD (któryś z tych trzech prawie zawsze dołączany jest do nagrywarek, nawet tych OEM). Co do Nero nie polecam 7, lepsza jest 6 (której używam już sporo czasu i nie ma na co narzekać).
a jaki program polecacie do nagrywania płyt dvd oprócz nero bo mi niedziała:(
jak to nie działa? pokazuje sie jakis bład?
tu masz troche propozycji http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=37