Witam serdecznie. Z analizowałem system programem do wyszukiwania sterowników, który nazywa się DriverEasy. Znalazł mi on nieaktualne sterowniki do Intela, takie o:
Wiem, że takie programy nieraz mogą znaleźć błędne sterowniki, np. znajdą starszą wersję zamiast nowszej. Na szczęście DriverEasy wyposażony jest w podgląd wersji jakie znalazł każdego elementu, zanim się je pobierze i zainstaluje. Ok, znalazł nowsze wersje niż mam zainstalowane.
Ale gdzie ja mam problem? A otóż chciałbym nauczyć się wyszukiwać sam sterowniki do tego. Wiem, że mogę wklepać w Google nazwę i będą np. na forach podobne problemy i podadzą gotowe linki, czy właśnie wyszukiwać takowymi programami, a nawet na stronie Intela jest automatyczne identyfikowanie i znajdowanie.
Jednak ja w końcu chce to sam umieć. Zatem pozwolicię, że zadam wam parę pytań, bardzo proszę o odpowiedzi.
1. To co pokazałem na zdjęciu, to są to sterowniki do czego. Do chipsetu płyty głównej, do procesora, do mostka płyty głównej, czy do czegoś innego? Ja uważam, że do chipsetu płyty głównej. Moja płyta główna to “Gigabyte Technology Co., Ltd. X48-DS4” a procesor to “Intel Core 2 Quad Q9550”. Tam wiem, że dostawcą chipsetu płyty głównej jest Intel. No, ale jak wiecie już, nie jestem pewny, bardzo proszę o wyjaśnienie do czego to są sterowniki i również bym prosił o wyjaśnienie jak rozpoznajecie do czego one są, abym potem już sam umiał.
2. Jestem na tej stronie:
http://downloadcenter.intel.com/
Jak mam wybierać, aby znaleźć prawidłowe sterowniki do tego co na obrazku? Na czym mam się opierać? Nauczcie mnie tego, nie dawajcie mi gotowego linka bez żadnego wyjaśnienia. Jak wspomniałem, chcę się nauczyć wyszukiwać sterowinki do tego.