Jak napełnić toner w drukarce

Witam mam następujący problem z drukarką. Mam drukarkę HP Deskjet F4100 series skończył mi się kolorowy tusz więc dokupiłem zestaw doładowujący. Wcześniej kupiłem nie oryginalne kardiże z firmy Activejet. Czarny załadowali mi w sklepie komputerowym, a kolorowy chciałem załadować w domu jednak okazało się że po odlepieniu naklejki z góry kardiża jest jedynie jedna dziurka którą chyba i tak się nie załaduje tuszu. Postanowiłem więc załadować orginalny kardiż który został mi pusty po wymianie na zamienniki. Niestety kiedy załadowałem go okazało się że był chyba zaschnięty i teraz nie drukuje tak jak powinien ponieważ pojawiają się paski próbowałem robić czyszenie kardiży parę razy ale to nic nie daje. Oto próbka z drukowania:http://img405.imageshack.us/img405/7083/beztytuuje.png . Na początku są fajne kolory, ale potem pojawiają się puste pola. Czy to oznacza że mam zaschnięty dalej kardiż? Jak go odetkać aby znowu dobrze drukował, lub jak napełnić ten kardiż z activejet, czy trzeba go otworzyć żeby go załadować . bardzo proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję.

haker146 ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.