Jak napisać bota?


(Taex) #1

Na moim forum coraz częściej pojawiają się dziwne tematy. Po Rosyjsku. Nie chce mi się wierzyć, że to ktoś pisał, bo na wielu forum lub na blogach w komentarzach zauważyłem takie coś, więc doszedłem do wniosku, że to pisze jakiś Bot. Moje pytanie jest takie jak napisać takiego bota :?:


(Fingerboarding) #2

Do spamowanie for internetowych ? Chyba sobie żartujesz , nikt Ci nie powie.


(Skr3czu) #3

A co chcesz dołączyć do spamerów ? a czy klikasz w linki te które są w rosyjskich postach ? pewnie nie ! tak samo będzie z twoim botem.


(Marcinbittel) #4

A nikt nie pomyślał, że może chłopak chce się pouczyć czegoś nowego, poćwiczyć?


(Pavobe Reg) #5

Coś mi się wydaje, że trafiłeś na złe forum. [-X


(Szwejas2) #6

Musisz poznać PHP i MySQL. Tutoriali na takie coś nie znajdziesz, także jeżeli zaczenisz programować w tych językach - wymyślisz coś.


(Boshi) #7

polecam książke PHP I MYSQL TWORZENIE STRON WWW VADEMEKUM PROFESJONALISTY WYDANIE 3 sam z niej korzystam bardzo fajna kasiązka jest bestlererem


(Marcinbittel) #8

Ale czy jest coś o botach, bo wątpię?


(Kutar 0) #9

W żadnej książce nie znajdziesz gotowego rozwiązania akurat Twojego problemu. Książka nauczy Cie programować, myśleć logicznie, rozwiązywać problemy, robić algorytmy. Po takim kursie sam będziesz wiedział jak napisać daną rzecz. Tylko aby to zrobić musisz poświęcić miesiące na naukę.


(Szwejas2) #10

poświęcić miesiące na naukę

Jeżeli już programowałeś w innych językach (wykluczając HTML), nauka PHP/MySQL nie będzie aż tak trudna i długa. Nazwy funkcji, czy też nawet deklarowanie zmiennych są podobne z innymi językami.

polecam ten kurs, sam od niego zaczynałem.


(Kutar 0) #11

Zgadza się, brałem pod uwagę to, że Juhne12 nie zna innych języków.


(Fingerboarding) #12

Wydaje mi się że potrzeba o wiele więcej nauki :wink: , napisanie spider'a który będzie poszukiwał tych for , bibliotek GD do odczytywania kodów itd. nie znam się , ale wydaje mi się że to takie łatwe nie jest...


(Boshi) #13

nom dlatego czeba sie zacząć uczyć a nie szukać gotowców :mrgreen: :smiley:


(Radmistrz2) #14

w tym przydatna jest biblioteka cURL