Jak odblokować port 80


(c7s) #1
TCP 89.68.200.140:1758 173.194.35.148:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1759 173.194.35.159:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1765 173.194.69.95:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1766 173.194.70.125:5222 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1784 173.194.35.159:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1785 173.194.35.148:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1786 173.194.35.159:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1787 173.194.70.120:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1790 173.194.69.95:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1791 23.58.93.55:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1795 173.194.70.100:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1801 173.194.35.142:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1802 23.58.93.55:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1803 23.58.93.55:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1804 195.10.51.176:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1809 23.59.18.110:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1812 204.93.223.146:80 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1814 173.194.70.94:443 USTANOWIONO 2180

  [chrome.exe]


  TCP 89.68.200.140:1805 195.10.51.176:80 CZAS_OCZEKIWANIA 0

  TCP 89.68.200.140:1807 66.220.158.70:80 CZAS_OCZEKIWANIA 0

  UDP 0.0.0.0:1033 *:* 1276

Pomoże mi ktoś odblokować port 80? Nie rozumiem dlaczego chrome go używa, z rozszerzeń używam tylko ad-block(zawsze używałem i było dobrze).


(Drobok) #2

Toć chrome musi używać portu 80 przecież jest przeglądarką internetową :stuck_out_tongue:

Jesteś pewny, że to właśnie on jest powodem problemów ? :slight_smile:


(GL1zdA) #3

Chrome łączy się na port 80, apache na nim słucha - nie ma tu żadnego konfliktu. Z tego co pamiętam na nowych Windows jest jakaś usługa, która z jakiegoś powodu korzysta z portu 80 - pogoogluj z komunikatem, który HTTPd zwraca, powinno znaleźć opis rozwiązania.


(c7s) #4

Myślałem, że chrome blokuje mi port 80, bo tylko ta aplikacja go używa(przynajmniej taki log mi cmd zwrócił)

Googlowałem już komunikat, wszelkie rozwiązania zawodzą, dodawanie wyjątku programu do zapory, portu również. Wyłączanie usług, zapory, IIS też mi nic nie dało. Skype nie zainstalowałem.

Ogólnie zainstalowałem na 'czystym' Windowsie XP 32-bity XAMPP i wywala, że port 80 zajęty. :confused:

Ma ktoś jakiś pomysł?

@edit

Dodam, że mysql uruchamia się bezproblemowo.

@edit2

Hmmm... po części rozwiązałem problem. Przeinstalowałem na starszą wersję 1.7.4 i zero problemów. Tylko ciekawe co się gryzło w wersji 1.7.7(najnowszej).


(roobal) #5

c7s , zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś podczas rejestracji, proszę dokonać zmiany tytułu na taki, który wstępnie opisze problem, w przeciwnym razie temat wyląduje w koszu.


(Drobok) #6

Zmiana wersji na starszą jest słabym rozwiązaniem. Proponuję instalację poprzedniej, skorzystanie z XCPv3. Użycie netstat :slight_smile:

Podeślij listę zainstalowanych aplikacji. Co do poprzedniej porady, sprawdź w usługach (win+r->services.msc) czy nie masz tam World Wide Publishing' service


(c7s) #7

XCPv3 nic nie dawało, log z pierwszego posta jest z netstatu, tylko chrome używało 80.

W sumie to ciekawi mnie co się gryzło, ale szkoda mi czasu na to, potrzebowałem apache i mysql tylko do testów.

(Może to brak sp2?)