Jak odblokować porty w BitComecie


(Maniek 6108) #1

Jak włączam BitCometa to na dole po prawej str. mam żółte kółeczko i pisze: Nasłuchiwanie portów jest zablokowane... ble ble ble... Mam neostrade 1mb, nie mam routera tylko jakiś modem Combo ZTE... i ściąga się max 30kb/s a powinno, z tego co wiem to 120 czy coś takiego... Czytałem, że te porty to muszę odblokować w firewallu, ale z tego co wiem, to chyba nie mam żadnego zainstalowanego... macie tutaj wszystkie moje programy: http://img404.imageshack.us/img404/3981/32438749.png może mi powiedzie ktory ma tego firewalla ? z tego co wiem to mam tylko Zapore Systemu Windows ale tam mam BitCometa odblokowanego czy cuś takiego... i nie wiem co zrobić... może jakiś program albo cuś ?


(GioWDS) #2

Ustaw sobie nazwę użytkownika na tryb bez ochrony :wink:


(Maniek 6108) #3

w BitComecie ? gdzie to jest ? :?


(Patrickalfa) #4

kolego predkosc zalezy od trackera z ktorego sciagasz ja rowniez mam zablokowane porty bo mam router a mimo to sciagam max predkoscia


(greh) #5

Masz w ogóle włączony port nasłuchu tak jak tutaj:

861258795695.jpg

Spróbuj z losowym portem.


(Maniek 6108) #6

mam tak ustawione, a plik ściągnąłem z torrenty.org polecacie jakies inne strony ?


(greh) #7

To nie ma nic do tego skąd ściągnąłeś.

Musisz patrzeć na liczbę seedów i peerów.

Mam nadzieję, że to są treści legalne? :smiley:

Może spróbuj z jakimś innym programem?

Polecam µTorrent.


(Maniek 6108) #8

uTorrentem próbowałem ale też mi się strasznie mulił, ściągał po 2kb/s :expressionless: i jak wchodziłem tutaj http://www.utorrent.com/testport?port= i wpisywałem port, to cały czas mi się wyświetlał ten czerwony znak... wiec zainstalowałem BitCometa... a teraz ściągam "coś" co ma z tego co widze na BC to 2 pliki a to co 2 ściągam to ma więcej tak jakby party...

i z tego co czytałem, jesli na tamtej stronce pokaże mi się taki zielony znak, i ten port wpisze w BitComecie to będzie szybko zassysał...


(greh) #9

zrzutekranug.jpg

Ja tam na prędkość nie narzekam.

Naprawdę nie wiem, co by to mogło być.

Podaj jednakże dokładny model modemu, lub poszukaj jak dokonać tego co napisał GioWDS.


(Maniek 6108) #10

Combo ZTE modem ADSL ZXDSL 831AII

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... rod=688307

a to co pisał GioWDS to tego nie ma w BitComecie...


(GioWDS) #11

Tryb ochrony wyłączasz w modemie, ale tutaj nie powinen nic robic tryb ochrony - wyłącza się go przez zmodyfikowanie nazwy użytkownika na takie coś BEZ_OCHRONY-xxxxxxxxx@neostrada.pl

Przekierowywanie portów w Twoim modemie:

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... rzek_port/


(Maniek 6108) #12

a tam w punkcie 5 mam też ustawić samo TCP czy TCP/UDP ? i tam w port zewnętrzny i wewnętrzny to mam wpisać, byle jaki port ? czy jest jakiś taki, z ktorego sie szybciej sciaga ? no i jak na koncu to zrobie to ten port mam wpisać w BitComecie, prawda ?


(bibut) #13

ja mam podobny problem mam router TP - LINK TD-W8910G i Comodo internet security co mam zrobić ?? :frowning:


(Gryf00n) #14

użyj SimplyPortForwarding

i dodatkowo aktywuj UpNp


(Maniek 6108) #15

dobra, u mnie hasa dałem port 55555, i już mam to zielone kółeczko, ale dochodzi max do 90, a powinno być to 120 da radę coś z tym zrobić, czy to już zależy od tych seedów i peerów ?


(greh) #16

Zależy.

Tylko nie zapominaj, nie ściągamy plików (utworów) ani programów chronionych prawem autorskim. [-X


(Maniek 6108) #17

ok, dzięki