Przez przypadek wraz z innym programem na windows 10 zainstalował mi się avast antivirus.
Chciałbym się całkowicie tego avasta pozbyć z mojego laptopa. Ale w dodaj usuń program nie mam już tego bo częściowo mi się odinstalował, tylko mi pozostawił jakieś foldery, pliki i inne w systemie i chyba jeszcze w rejestrze.
@krystian3w Przeprasza, że tak Ci głowę zawracam. Jeśli mogę to przy okazji proszę powiedz mi, czemu teraz pod czas uruchamiania laptopa z windosem 10 po ekranie z logo laptopa:
Narzędzie które uzyłes słuzy do deinstalacji Avasta gdy nie mozna go odinstalować przy uzyciu własnego deinstalatora a nie do usunięcia jego „śmieci”. Co nie znaczy ze nic nie zrobi.
Tylko nie wiadomo co tu zrobił.
P.S.
A wczesniej?
W „czystym” systemie pojawia sie „ekran blokady” a po nim „ekran logowania” gdzie trzeba wpisac hasło.
Ekran blokady wybierasz sam lub wybiera go system
Mozna wyłaczyć „ekran blokady” poprzez Rejestr ustanawiajac w NoLockScreen wartość 1.
Tylko ze nie wiadomo co porobiłes i jaki masz system bo Windows 10 to co najmniej 5 systemów.
Nie bardzo rozumiem co tu chcesz poprawiać. Jesli chodzi o logo Acer to wyłaczenie tego powinno znajdować się gdzies w BIOS/UEFI w jakiejś opcji „enable/disable boot logo” . Szukaj.
W laptopach tak jak w smartfonach, kazdy producent po swojemu. Dlatego wolę składak.
Składne smartofny są drogie (głównie filpy i nowoczesne muszelki) i tam nie zadziała zasada, że złożyłem iPhone lub Samsunga po kosztach bez logo Apple/Androida i Samsunga.
@krystian3w Jeszcze korzystając z okazji chcę Cię poprosić żebyś mi polecił jakiś taki bardzo dobry program do defragmentacji dysku. Który rzeczywiście coś zrobi dobrego.
Czy dałoby się też wyłączyć na pasku zadań obok zegara pogodę ? Chodzi mi o to, co na obrazku poniższym pisze „pochmurnie”. Da się to całkiem wyłączyć ?
@ybu Ślicznie Ci dziękuje, jeszcze tylko czekam na jakiś dobry darmowy program do defragmentacji dysku. A wiesz może jak wyłączyć te powiadomienia co się pojawiają też obok zegara na pasku ?