Pomocy!! Sciagnelam opere na probe, ale mi sie nie podoba. Chcialam odinstalowac (panel sterowania - dodaj /usun programy). Pojawia sie komunikat: “could not open install. log file”. Nic tam nie kasowalam, musialo sie chyba zle cos zainstalowac albo sciagnac??? Probowalam tez poprzez program easy cleaner i tez sie nie da. Zajrzalam do folderu plikow opery, odnalazlam tam folder UnInst po otwarciu mam folder OpUnIns.ini po kilknieciu na niego pojawia sie komunikat: "invalid or missing OpUnIns.ini Some settings changed by aplications will no restored. Co robic? Nie umiem recznie czyscic rejestru…
Na początek zainstaluj jescze raz Operę w tą samą lokalizacje i wtedy spróbuj usunąc.
Jezeli nie podzialą będziemy radzić sobie inaczej 8)
Zrobilam tak, jak mi poleciles. Sciagnelam jeszcze raz i zainstalowalam opnownie. Odinstalowalam opere, instalacja przebiegla prawidlowo, niestety, program opera, ten wczesniej zainstalowany wciaz mam na kompie i wciaz wyswietlaja sie te same komunikaty… jak sie pozbyc opery?
Aby usunąc Operę (Tą starą) zainstaluj jescze raz dokłądnie w tej samej lokalizacji. Tak jagbyś naprawiał program i wtedy usuwasz.
Ok, zrobilam tak, jeszcze raz zainstalowalam z tej samej lokalizacji i wciaz te same komunikaty… " could not open install. log file"
A więc odinstalujemy operę inaczej:
Krok 1. Usuwasz katalogi:
C:\Program Files\Opera
C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Opera
Krok 2. Sciągamy program do czysczenie rejestru (Polecam ten)
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=509&t=29
Po instalacji i uruchomieniu programu wybieramy opcję Czysczenie Rejestru. Trwa skanowanie rejestru w poszukiwaniu nieaktualnych wpisów.
Po zakonczeniu skanowania zaznaczasz wszytsko co znajdzie i usuwasz.
Program tworzy kopie zapasową wartosci więc nic nie zrobisz.
Dziekuje za cierpliwosc i chec pomocy Zenkowi Rolnikowi. Odszukalam folder opera w program files, u mnie byl na dysku d. Ale Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Opera nie potrafilam znalezc ani na dysku c ani d. Sprobowalam wiec tak: start-znajdz-pliki lub foldery, wpisalam opera i usunelam wszystko. Byc moze zle i cos tam jeszcze zostalo??? Bo pamieci , wydaje mi sie to mi sporo ubylo… Programik jv16 power tools jest fantastyczny, usunal mi 320 blednych wpisow!
Pozdrawiam