Czy jest możliwe że NOD32 blokuje mi taki programik jak utorrent? Jeśli tak to jak można go skonfigurować żeby utorrenta mi nie ruszał 
Sam nod to raczej nie bo to antywirus zdajsię a nie firewall… ;]
Ale możliwe że blokuje ci go firewall zainstalowany lub ten wmontowany w windowsa.
Faktycznie, zainstalowałem comodo firewall pro. On się źle zaktualizował, zaczął wyskakiwać błąd. Próbowałem go wynistalować, ale się nie dało. To go tak zostawiłem. Nie mogę usunąć folderu comodo z program files
Jak można się tego pozbyć?
Spróbuj odinstalować programem Revo Uninstaller. Jeżeli nie pomoże, to uruchom komputer z płyty bootowalnej (np. hirens boot cd). Odszukaj na niej jakiś menadżer plików, załaduj sterownik NTFS i skasuj comodo z program files. Możesz użyć płyty Windows, lecz prawdopodobnie musiałbyś ustawić w zasadach zabezpieczeń możliwość przeglądania wszystkich katalogów z czystego wiersza poleceń.
Temat do usunięcia. Aktualny temat z tym problemem jest tutaj: viewtopic.php?f=22&t=290906
Przepraszam 
U mnie pomoglo usuniecie calego wpisu /comodogroup/ HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / COMODOGROUP/
Pomimo ,że wcześniej użyłem revounistaler przy odinstalowywaniu ,potem ccleaner ,a jednak pozostały ww wpisy rejestru po usunięciu ktorych mozna ponownie zainstalowac comodo firewall.Może komus się to przyda.