Jak odinstalować wtyczkę w Firefox

mam problem. Otóż w Firefoxie nie działa mi prawidło wtyczka Quick Time Plugin. Kiedy otwieram jakąś stronę która korzysta z tej wtyczki wyskakuje mi komunikat że wtyczka jest uszkodzona. Odinstalowywałem quick time ( najnowszy ze strony apple) i instalowałem go ponownie jednak problem pozostał. Z tego co zauważyłem to deinstalacja QT nie usuwa wtyczki z FF. Jak odinstalować ręcznie wtyczkę?

Menu narzędzia > dodatki > wtyczki > wyłącz

Ręcznie to można usunąć / wyciąć na próbę

Pliki wtyczki są w \Mozilla Firefox\Plugins\npqtplugin.dll-npqtplugin6.dll ,QuickTimePlugin.class

A jeszcze lepiej zamiast wyłącz usuń.Wtedy pozbędziemy się wtyczki z FF

kamyk@ , wtyczek nie da się usuwać z tego menu, tam można tylko wyłączyć :slight_smile:

Pomyliło Ci się z rozszerzeniami :slight_smile:

Zgadza się mój błąd :smiley:

Klikasz PPM na ikonę Firefoxa i wybierasz opcję uruchom jako administrator i wówczas pojawi się przy wtyczkach opcja -usuń-.

“Istnieją trzy rodzaje dodatków do Firefoksa: są to rozszerzenia, motywy i wtyczki. Pierwsze dwa można dowolnie wyłączać, włączać i usuwać z poziomu przeglądarki, wtyczki można usuwać jedynie bezpośrednio z folderu instalacji Firefoksa. Jako dodatki można również zaliczyć wyszukiwarkę (a dokładniej funkcje ich dodawania), jednak oficjalnie się jej do nich nie dodaje.” - cytata ze strony wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Firefox