Z pulpitu pobrałem sobie video do chmury MEGA. Ale nie wiem jak odtworzyć to video już w chmurze MEGA bez żadnego ponownego pobierania? Jakiś program rekomendujecie pobrać, może jakąś wtyczkę do przeglądarki czy jak? Jestem zalogowany w swojej chmurze MEGA i chcę odtworzyć ten filmik video z poziomu chmury od razu, jakiś odtwarzacz wideo?
Wiem jak w pcloud. Do folderu my videos uplaoduję filmik, potem klikam w share i mam link do skopiowania - czyli podrzucam wszystkim film z playera pcloud. Dla siebie wystarczy kliknąć w plik filmu.
Dawno meganz osikałem, bo przepadło mi sporo dużych plików.
Wrzuciłem filmik z FB do chmury
ile GB w pcloud jest miejsca na dysku w darmowym koncie?
Załapałem się pcloud na 10GB. Do tego dysk google 15 GB, do tego megadrive 5GB Razem to już 30GB. Więcej mi nie trzeba.
Pobierz MEGA Downloader i tam masz streaming. Kopiujesz id pliku wideo i wklejasz do MEGA Downloader. Streaming można wtedy np. w VLC player sobie odtworzyć.
Z tego co wiem, z poziomu aplikacji na Androida też da się odtwarzać filmy strumieniowo, ale nie wczytuje to chyba napisów.
Bogdan, czy wiesz może jak (w pCloud) zsynchronizować ręcznie lub automatycznie, katalog “Automatic Upload” stworzony z mojego iPhona, bo nie aktualizuje się po zmianie (dodanie, usunięcie zdjęć) na telefonie.
Już wiem. Okazało się, że można odtworzyć video bezpośrednio z chmury MEGA, ale musi to video być w formacie mp4 , a ja miałem w mov . Wszystko jasne. Jak video jest w mp4 to można odtworzyć w chmurze, jeśli jest w mov to trzeba za pomocą programu ale to trzeba najpierw pobrać chmurę aplikację MEGA na komputer i tam jest taka opcja, albo szybciej z telefonu można to odtworzyć może komuś się to przyda. Nie wiem jak z innymi formatami, bo ja tam mam video albo w mov albo w mp4
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.