Jak odzyskać partycje recovery?

Tak w telegraficznym skrócie jak usunąłem partycje recovery… chciałem odtworzyć MBR z ukrytej partycji, radzili mi na innym forum(jeszcze jak miałem system) aby usunąć partycje c i d a pozostawić partycję recovery i przerwać instalację i wtedy przy ekranie postu wcisnąć klawisze alt + f10, lecz to nie uruchomiło acerwskiej partycji recovery. Gdy skasowałem tą partycje sytemową chyba również usunela sie recovery, bo ponoc nie wolno usuwać partycji aby wystartować z recovery.

Dokładniej jakie działania podejmowałem są w tym poście: Link

Moje pyt, czy jest mozliwosc odzyskania tej partycji?

Jak ten malo21 nie pomógł zostaje ci już tylko serwis Acera

Napisałeś że to na tym forum tak cie wkopali

Dasz linka do tego topiku Bo jeżeli masz racje to warto uważać na pomagającego żeby innym szkody nie narobił

I tak na laptopach nie wolno usuwać wszystkich partycji bo programy jaki i windows nie widzi recowery

Startując sama z siebie formatuje cały dysk zostawiając tylko to miejsce gdzie sama jest zapisana

Napisałeś że usuwałeś z pod windy wiec usunąłeś wszystko do czysta

Partycje recovery można zgrać na płyte tylko raz przy 1 uruchomieniu lapka ja to przegapiłeś to masz pecha

Dodane 16.07.2010 (Pt) 14:34

Jak ten Migol21 nie pomógł zostaje ci już tylko serwis Acera

Napisałeś że to na tym forum tak cie wkopali

Dasz linka do tego topiku Bo jeżeli masz racje to warto uważać na pomagającego żeby innym szkody nie narobił

I tak na laptopach nie wolno usuwać wszystkich partycji bo programy jaki i windows nie widzi recowery

Startując sama z siebie formatuje cały dysk zostawiając tylko to miejsce gdzie sama jest zapisana

Napisałeś że usuwałeś z pod windy wiec usunąłeś wszystko do czysta

Partycje recovery można zgrać na płyte tylko raz przy 1 uruchomieniu lapka ja to przegapiłeś to masz pecha

a próbował kolega odzyskać usunięte partycje przy pomocy np

TestDisk

najlepiej użyć do tego bootowalnej Live CD , np Parted Magic

proszę http://forum.dobreprogramy.pl/jak-zainstalowac-system-ukrytej-partycji-t404557.html

Fiku$miku$ , nie rób mi afery kolego bo nikt Ci nie kazał usuwać partycji z systemem(zastrzeżona) i chyba Ci pisze jak byk w tamtym poście Wklejka z innego forum

kazałeś usunąć partycje a tylko tą recovery zostawić :slight_smile:

w końcu nie za darmo miałes do wczoraj dwa ostrzeżenia :]

Zacytuj mi moje słowa gdzie ja ci kazałem usuwać wszystkie partycje

I jak to w ogóle nie dotyczyło twojego systemu to po kiego ***** to robiłeś ?

a kto powiedział, że usunąłem partycje recovery? zasugerowałeś abym usunął wszystkie oprócz recovery czyli EISA i tak zrobiłe, ale jak usunąłem C i D to automatycznie wywaliło recovery czaisz?

A Ty po co mi coś tu dawałeś jakieś sugestie z visty jak wiedziałeś że mam sytem xp media center edition? aha dopiero teraz doczytałeś, że mam taki system i usilnie się bronisz, żeby ostrzeżenia 3 z koleji nie dostać :]

Widzę że mądrością nie grzeszysz,więc dalsza dyskusja z tobą jest zbędna.

Recovery to Recovery. Jak by w tym cytacie chodziło o Recovery to by pisało Recovery-rozumiesz czy nie?

a Ty rozumiesz co to instalka? Jak zainstalowany system można nazwać instalką? co skopiujesz sobie ten system na jakiś nośnik i na innym kompie zainstalujesz? No pomyśl.

W dodatku jak można partycję z zainstalowanym systemem można nazwać zastrzeżona? To recovery jak nazwiesz? widmo, fatamorgana?

a jak można nazwać Recovery instalką?,po kiego to robiłeś,a w ogóle w moim poście pisze wklejka z innego forum,nie moje słowa,ja zrozumiałem o co chodzi,a zastrzeżona to znaczy- nie ruszać.

No wklejka z innego forum, ale każdy inteligentny człowiek, któremu ktoś przedstawi tekst cytowany z innego forum odbierze prędzej czy później jako sugestię :slight_smile:

A ty naucz odróżniać poszczególne słowa, bo instalka to proces instalacji lub program instalacyjny, a system to cos takiego wynikłego z procesu instalacji lub programu instalacyjnego.

Nasza konwersacja dobiegła do końca, przynajmniej z mojej strony, bo Ty zapewne będziesz chciał dorzucić swoje 3 grosze, żeby tylko nie dostać kolejnego ostrzeżenia i pogorszenia o swojej opinii

Następnym razem czytaj dokładnie i ze zrozumieniem, nie tak jak teraz, że pojawił się problem i dopiero teraz doczytałeś, że mam system media center edition a nie viste Rozumiem, że ostatnie dni są tropikalne no ale wybacz mój drogi userze Mimo wszystko pozdrawiam i bywaj zdrów

Widzę że upały i tobie dały w kość ,a widać to po tym że sam nie umiałeś zrozumieć jaki system posiadasz.Co do inteligencji,to sądzę że w miarę rozgarnięta małpa rozróżniła by słowa Recovery-Instalka itp.Co do moich ostrzeżeń i opinii to spokojna twoja rozczochrana,nie wiesz za co to się nie udzielaj.Bywaj zdrów i pamiętaj o nauce czytania :wink:

Fiku$miku$ - to masz w końcu na dysku tą partycję recovery, czy nie? Partycja, na której jest zainstalowany system, nie jest potrzebna do uruchomienia procedury przywrócenia systemu.

Pozdrawiam.

Nie mam partycji recovery, jak usunąłem partycje C(systemową) i D?(z danymi) to automatycznie mi tą recovery EISA.