Jak ominąć weryfikację przez numer telefonu

Chciałem sobie założyć nowe konto na YouTube, ale nie chcę podawać swoich danych w forumularzu google. Imię i nazwisko mogę wymyślić jakie chcę, podobnie jak maila. Problem pojawia się przy numerze telefonu. Nie chcę podawać swojego, bo jest zarejestrowany. Próbowałem jakiś generatorów numerów ale google wywala mi że wszystkie numery które z nich wklejamy były używane zbyt wiele razy.
Niby mógłbym kupić jakąś starą Nokię i zarejestrowany numer ale za dużo z tym zachodu.
Czy znacie jakieś strony gdzie można znaleźć działające numery telefonu albo obejść jakąś tą rejestrację?

tak albo w sieci szukając pod “tymczasowy nr telefonu” https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.rs.sip.softphone&hl=pl

Jestem zawsze zalogowany na YT, bo mam konto gmail. Mam kilka kont.
Nigdy też nie musiałem podawać numeru telefonu, chociaż jest to obowiązkowa rubryka. Podczas zakładania konta wpisywałem zawsze do tej rubryki dużymi literami BRAK. Rejestracja przechodziła, zalogowanie przechodziło też w gmail, co sprawiało że byłem też zalogowany na dysku google, na YT i innych usługach google.
Zdaje się, że zakładasz konto google. No to załóż konto gmail i w rubryce numer telefonu wpisz BRAK. Będziesz zalogowany, to będziesz mieć pocztę, YT i wsie usługi google.

Poradziłem sobie :slight_smile: Wystarcz użyć telefonu i połączyć się z Wi-Fi, wtedy można pominąć podawanie numeru telefonu :slight_smile:

Bardzo możliwe że numer został zaimportowany z danego urządzenia, ale pewności nie mam według mnie warto podać numer tel weryfikacja dwuetapowa odzyskiwanie hasła czy sms z próbami nieudanego zalogowania na nasze konto.

1 polubienie

Ale chodzi o to, że chcę mieć anonimowe konto, a numery telefonów są rejestrowane. Dlatego wolę go nie podawać.

Można w takich sytuacjach posiłkować się sztucznymi numerami lub usługami świadczącymi tymczasowe bramki telefoniczne/sms lub voip.

Tak samo jak z pocztą