z gory dzięki 

z gory dzięki 
A jaki program masz do dyspozycji?
photoshop cs2
Dzieki napewno skorzystam, ale jakby ktos dal rade opisac jak te efekty uzyskac to bede wdzieczny, wiem ze te obrazki byly przerabiane w photoshopie cs2.
napisz dokładnie co cię inetresuje tło? padające światło?
a może jeszcze coś innego? 
konkrety poprosimy :roll:
Więc tak:
W pierwszym obrazku taki wyglad postaci i swiatlo(swiatlo padajace na postac, balans barw[tak to sie chyba nazywa] ktory sprawia taki wyglad koloro)
W drugim takie tlo i tez wyglad postaci.
1 co do tła to wyżej dostałeś dobry przykład 
to temat rzeka w zależności od upodobania autora
i tam też pole do popisu
Do wyboru i koloru należy sobie poeksperymentować
co do wyglądu postaci to wydaje mi się że jest wklejona
jak byś powiedział co chcesz zrobić i z czego byłoby łatwiej 
jak masz angielska wersje i będziesz miał problemy to podeśle angielskie odpowiedniki :mrgreen:
Pierwszys obrazek, tak jak mowili koledzy, ale co do drugiego to nie bedzie takie proste… poniewaz Ubisoft ma wlasnych grafikow, a ich koncepty są najpierw robione recznie, a dopiero potem edytowane… widzisz, jesli namalujesz taka grafike jak ta z assassins creed, to potem nie bedziesz mial problemu z dodaniem jej w tlo i obrobieniem pod wzgledem swiatla… jesli jednak jestes taki zdeterminowany zeby pobić mistrzow bez robienia tego za pomocą narzędzi(gumka,ołowek…), to nastaw się na dłubaninę przy każdym elemencie z osobna, bo filtra ani efektu nie ma co by dal taki efekt na dzien dobry:)
Aha dzieki wielkie to z 1 juz kapuje, ale wracajac do 2 to byla tapeta przerabiana na taki wyglad (niestety tylko tyle wiem bo autor mi nie chce powiedziec jak to zrobic). mamuska69 jakbys mogla to poprosze o angielskie odpowiedniki i jak masz to o spolszczenie do photoshopa.

spolszczenia poszukam ale chyba do cs2 nie ma 
ja mam 7 
zabawa światłem FILTER->RENDER->LIGHTING EFFECTS
zabawa kolorami IMAGE->ADJUSTMENTS->COLOR BALANCE lub
HUE/SATURATION lub VARIATIONS 
przyjacielu:) daj nam 2 wersje… oryginal i te ktora masz do zrobienia:) zobaczymy co da sie osiagnac.
Na forum pomagamy w samodzielnej pracy. Nie wyręczamy innych userów przy tworzeniu prac graficznych.
Spoko:) nie mam zlych intencji… przeciez nie dam mu szczepionki tylko recepte:) niech sam wykupi… szczerze mowiac to z checia bym sie z tym zmierzyl sam na sam… a rad potem bym takze udzielil… bede jednak zwazal na twoje slowa i jako przestroge je potraktuje… wiedz jednak ze regulaminu nie złamałem i łamać nie chce:)
Oryginal: http://img329.imageshack.us/img329/4202/zgal1kf2.jpg
Po przerobce: http://img183.imageshack.us/img183/2660/xdvfek3.jpg
narazie uzyskalem to:) nie wiem jak kolega poradzil sobie z kolorami, ale to kwestia tego ze projekt jego:) i nasladowanie nie jest takie proste nie wiedzac jakich narzedzi mogl uzyc… narazie mam tyle, jak zrobie lepiej to powiem jak do tego dojsc i pokaze:)
:o wow stylowe, napisz mi jak to zrobiles plz. a jak dojdziesz jak osiagnac tamten efekt bede wdzieczny jak powiesz 
hmmm…
Zacznij od wyciecia kawalka jaki cie interesuje.
Potem wejdz w Image/Adjustments/[Hue/saturation],
(ustawiasz kolor taki jak ci sie podoba, ale najlepiej zeby mial w sobie troche zieleni… odrobine:))
Potem Image/Adjustments/Color balance i Channel mixer ustawiasz reszte… tak aby kolorystycznie pasowalo do tego co chcesz uzyskac:)
Aby “nalozyc na to jakis ceply kolor” robisz new layer i wypelniasz go np brązem i ustawiasz na overlay(zakladka LAYERS)
Reszta smaczkow to brushe… ja uzylem 2 moich i fractals brushes… mozesz je latwo posciagac… brushe nakladasz na nowej warstwie i tez na overlay… jesli beda malo widoczne powielasz warstwe… nie lacz ich(warstw).
To w sumie tak :roll:
zapomnialem o kluczowej rzeczy:P przed kolorowaniem fitr Dark Strokes:) suwakami ustawisz odpowiedni efekt