Ok no dobra ale apropo gwarancji na baterie tak aby wiedzieć za wczasu. Co taka gwarancja obejmuje ? To znaczy kiedy moge wymienić baterie w ramach gwarancji ??
Kiedy na przykład specjalnie ją “zużyje” ?
Kwestia zamenników. Jak to z nimi jest? Lepiej kupić tańszą baterie - wiadomo. Tylko pytanie czy zła bateria może mieć jakiś negatywny wpływ na inne podzespoły ? No nie wiem np powodować większe temperatury itp itd
Czas życia baterii to około 600 cykli gdzie przy 300-400 zaczyna być widoczny spadek wydajności.
Myślisz że na ile ci to wystarczy?
Mam pod ręką 12 letniego lapka - oryginalna bateria mu wytrzymuje 30 minut.
Puchnięcie najczęściej jest problemem przy takich płaskich ogniwach, zwłaszcza w telefonach itd. W laptopach są cylindryczne i na dodatek w plastikowych obudowach więc problem puchnięcia prawie nie występuje.
Acer lat 12 u rodzicow na 100% naladowaniu trzyma do 5 min. I sa mu wdzeczni za to, ekran gasnie? Nie ma pradu! Masz dwie minuty na zapisanie dokumentow / kart otwartych
I tyle te MacZbooki warte…
Używam obecnie 8-letniego X201, bateria oryginalna 9-cio komorowa, ciągle jest w stanie 5 godzin uciągnąć po tylu latach.
Nie do końca wiem jaki ma przebieg bo ThinkVantage co raz inny stan cykli pokazuje.
Najgorsze że nie widzę konkurenta dla tego dziadka a i nie mam potrzeby go zmieniać bo radzi sobie ciągle doskonale.