Jak podkręcić GPU w tej grafie?? Jak podkręcę o 10MHz to już jest grafa niestabilna i obraz miga (czarne tło, potem pokazuje sie obraz i znowu czarne. Żadnych artefaktów nie ma). Próbowałem benchmarka w GTAIV i 3dmark. Podkręcałem w nTune i Rivi. Co jest nie tak?? Czyżby nie dało się tego podkręcić?
No to raczej lipton widocznie swojej karty nie podkręcisz. O dziwo ja swoją podkręciłem bez problemu hm,… na chybił trafił jechałem coraz więcej mając suwaki do połowy karta jest stabilna, a nawet więcej nie próbowałem.
ja mam 8400 GS i podkręciłem ją o 100MHZ na rdzeniu (hardcore;p) i nie bylo żadnych problemów. Normalnie trzymałem ją na OC okolo 50-60 MHZ na clocku i 30 (więcej nie ryzykowałem) na pamięci. Dziwne, że GPU 9600 czyli nowsze i mocniejsze od mojego gorzej sie daje podkręcić
A jakiego producenta masz ta kartę? Jak Gigabyte’a to powinieneś mieć na płycie program- VGA Gamer HUD, jest to banalny program do odczytywania temp. pracy, przeciążenia i … podkręcania procka GPU, VRAMU, Shaderów, służy też do podwyższania V na kartę. Tym powinieneś podkręcić, bo to jest program od producenta.
wyżej napisałem, powinieneś mieć na płycie,(tak jest u mnie) takie menu po uruchomieniu, na 1 miejscu są stary, a na 2 miejscu jest program do kręcenia.