Jak podkręcić procka na płycie głownej GA-P35-DS3L

Siemka :slight_smile: chciałbym podkręcić płytę główną gigabyte GA-P35-DS3L ale nie mam pojęcia co wyłączyć na niej co zwiększać a co zmniejszać itp. Jedynie mnożnik zwiększylem z 200 na 220. Na innych stronach piszą że jakieś tam wartości trza obniżać szyny itp. ale nie wiem które to jest. Więc ci co mają tą płytę albo mieli i się orientują to proszę by pomogli :wink: jestem zielony w tych sprawach :P…

Mój komp:

proc. dual core e4600 2.4 ghz

karta graf. geforce gtx 260 896 mb

ram 2gb 800 mhz

zasiłka 500 W

dzięki :slight_smile:

eloo1234 , Zmień tytuł, by był związany z problemem, korzystając z przycisku EDYTUJ.

Zapoznaj się z TYMI informacjami.[/color

Widać że jestś bardzo zielony. Bo mówisz że chcesz podkręcić płytę główną a nie procesor i ram.

Podkręcasz magistrale FSB, dajesz na minimum dzielnik ramu, podnosisz napięcia na procesorze ramie i chipsecie, możesz też obniżyć mnożnik procesora aby dodatkowo zwiększyć taktowanie FSB.

http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradn … procesorow

aa no kurde ;p sorki za bład :stuck_out_tongue: tam miało być procesor … pisałem szybko i źle popatrzyłem sobie :wink:

Niekoniecznie na minimum.

to jak proponujecie bym po ustawiał?? przeczytałem już ten poradnik i wiem które opcje do czego służą :smiley: dzięki ^^