Jak podłączyć gniazdko internetowe?

Witam zakupiłem takie oto gniazdko. http://postimg.org/image/lk03mcoib/8ec73783/Nie wiem natomiast w jaki sposób podłączyć do niego dwa kabelki ze ściany( neostrada- niebieski i czarny kabelek). W jaki sposób je przymocować i które kolory połączyć. Proszę o pomoc kogoś doświadczonego, będę niezmiernie wdzięczny.

Dwa kable to nie internet, tylko linia telefoniczna. Podłączyć jak mnie pamięć nie myli to pod czarny i czerwony.

Tylko w jaki sposób połączyć te kable, kompletnie się na tym nie znam.

Ściągnij izolacje z kabelków które chcesz podłączyć, odkręć śrubkę w gniazdku, włóż tak odizolowaną część aby stykała się z końcówką, zakręć śrubkę, na zdjęciu widać że przy dwóch końcówkach nie ma śrubki to musisz już swoją jakoś dodać, żeby pasowała. Myślę że w miarę to wytłumaczyłem.

Podejrzewam, że pytającej się osobie niewiele to powie, bo ta rada nie ma nic wspólnego z problemem polegającym na tym, że gniazdko ma cztery styki, a przewód telefoniczny dwie żyły.

Podejrzewam że podłączyć należy te styki, które wyposażone są w śrubki. Na pewno obie żyły powinny być połączone z dwoma środkowymi stykami gniazda na RJ-kę.

Niestety, zamiast fotek gniazdka ładują się szare prostokąty…

W typowym gniazdku telefonicznym masz moduł do którego wkłada się wtyczkę kabla telefonicznego. zwykle wykorzystywane są dwa kabelki podłączone do środkowych sprężynek modułu. Sprawdź, które to kolory i do których zacisków (śrubek) są podłączone. Pod te same dołączasz kabelki ze ściany (kolejność obojętna).

Poprzednie zdjęcie się ładowało, ale teraz jest podmienione na jakieś inne i ładować się nie chce.

Tutaj były cztery duże styki rozmieszczone po wierzchołkach prostokąta, nie typowe złącze zarabiane na nóż Krone.

Złącza “pod nóż Krone” stosuje się raczej w gniazdach sieciowych (LAN), przeznaczonych dla wtyczki RJ45 (szersza) a złącza “ze śrubkami” w gniazdach telefonicznych (dla wtyczek RJ11). Ponieważ niektórzy producenci gniazdek miewają dziwaczne pomysły odnośnie rozmieszczenia wyprowadzeń, to bez zdjęcia trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć. Jednak zawsze są używane środkowe sprężynki z modułu (np. gniazda 6P4C, 6P2C) dla wtyczki i zgodnie ze standardami zwykle są to zaciski, do których doprowadzono (od modułu) kabelki: zielony (lub niebieski) i czerwony (lub biało-niebieski).