Witam ! Właśnie kupiłem kabel internetowy i chciałem podłączyć go z tyłu do komputera, a później do mojego Xbox’a lecz jest jeden problem nie jestem jakiś dobry w sprawach połączeń internetowych i mam do komputera poprowadzony kabel z małego urządzenia które daje mi internet(to nie jest ruter) i chodzi oto żeby mój komputer miał dostęp do internetu mam podłączony ten kabel do komputera ale muszę przecież mieć gdzie podłączyć kabel od Xbox’a i w tym problem że nie wiem jak się połączyć z internetem na Xbox. Czy to wina mojego komputera że ma mało gniazd na kabel internetowy ? Proszę o jak najszybszą pomoc ! Z góry bardzo dziękuje
-
Możesz kupić router, wtedy masz zazwyczaj 4 wyjścia na INternet+WiFi. Możesz podłączyć do sieci kilka urządzeń za jednym zamachem. Router można nabyć już za 30zł+ew. koszt kabli.
-
Możesz wyprowadzić internet z PC do Xboksa.
W tym przypadku by konsola miała net, musisz mieć włączony komputer.
W komputerze musisz mieć dwie karty sieciowe. Jeśli masz jedną, to musisz dokupić drugą (20zł) i do tej drugiej podłączasz Xboksa. W ustawienia tej drugiej karty sieciowej ustawiasz statyczne adresy, to samo w konsoli - tutoriali jak to skonfigurować jest od groma na każdym forum o xboksie. W ustawieniach karty sieciowej, która odbiera net z tego modemu włączasz udostępnianie internetu (ICS), wybierasz kartę sieciową do której jest podłączony Xbox i to tyle.
Czy xbox nie powinien łączyć się z netem bezprzewodowo?
Ja mam xboxa 360 i router podpięty do kompa. Internet na konsoli jest przez łącze bezprzewodowe.
Oj nie doczytałam. Ty nie masz routera.
internet-playonline-pod-ps3-jak-podlaczyc-t451764.html
Mniej więcej tak samo ja w PS3 masz opisane co i jak w linku wyżej
X360 FAT nie mają wifi, ja mam slima jednak podłączam go przewodowo i tak:). Nie ma powininien, może go podłączyć jak chce. Przewodowo lub bezprzewodowo.
Pierwsza sprawa to udostępnienie połączenia internetowego na komputerze - LINK