moim zdaniem jest ładne (być może lepsze od starego )
Przypominam:
Według mnie poprzednie owszem było ładniejsze graficznie ale te jest lepsze bo coś oznacza i mozna je wykorzystywać w wielu ciekawych rzeczach, np. Tydzień z Piratem :mrgreen:
Poprostu Vortal zdobył maskotke:D
Powiem tak. Logo kompletnie nie pasuje do startujacej domyślnie zielonej ‘‘skórki’’. Pasuje ładnie do niebieskiej, no ale ta nie startuje domyslnie. Z zielonym jest bardzo kiczowato. Nie widze kompletnie związku osoby pirata z kolorem zielonym. Koncepcja logo fajna, dobrze się kojarzy. Wykonanie nie jest na wysokim poziomie. Przypomina raczej grafiki z tatuaży. No cóz może ktoś to jeszcze poprawi ???
Niełady ten pirat całkiem do D*** 8)
Jakiej przeglądarki używasz ?
U mnie ładuje się niebieska (używam Opery).
Firefox i IE6
Musisz mieć włączone ciasteczka, to jak zmienisz na niebieski kolor, to w przyszłości cały czas będzie się włączał niebieski.
Dziękuje bardzo za ciasteczka. Niech z nich korzystaja ci, którzy lubia zielone. Ja jestem za ustawieniem domyślnie koloru niebieskiego.
Może mieć włączone ale może mieć także ustawioną opcję żeby czyściło ciasteczka po każdym zamknięiciu przeglądarki i wtedy nici z ustawień zapisanych w ciasteczkach…
Mi sie nowe logo w ogóle nie podoba poniewaz nie pasuje do domyslnego stylu zielonego oraz jest takie jakies dziecinne. Stare logo jest o 100 razy lepsze :!:
No to sobie wybierz inny kolor: niebieski, czerwony, safari i potem po każdym wejściu będzie ustawiona Twoja skórka. Tylko jak już powiedziałem, musisz mieć tylko włączone ciasteczka w przeglądarce oraz uważać, abyś ich nie skasował tych z dobrychprogramów…
I właśnie takie jest dobre, a nie odbicia, efekty szkła…
Kazdy ma prawo do wyrażania swoich opini i tez z mysla o tym został stworzony ten temat. Właśnie bardzo podoba mi sie kolor zielony i oprócz tego to logo nie pasuje do zadnego innego thema
No, ale ja Ci nie bronie wyrażać swoich opini… napisałeś, że nie podoba się w zielonej skórze, to pomyślałem, że może w innej Ci się sposoba…
ok rozumiem, moze gdyby troszke bardziej byl ten pirat dopracowany to lepej by to wyszlo i bylo by wiecej pozytywnych opinii
Jak spojrzałem pierwszy raz to wydawało mi się brzydkie ale teraz ładnie pasuje do zielonej skórki
Genialne to logo. Dobrze, że nie zaglądam na vortal
Witam, jestem wielkim fanem, tego portalu i jego idei. Jednak, jako grafik i osoba związana z reklama i PR muszę powiedzieć, że pirat jako logo nie jest do końca trafionym pomysłem. Jako maskotka vortalu to już co innego. Byłby (a w zasadzie jest) świetny, np. w spotach reklamowych vortalu, na banerach czy wszelkich innych grafikach do działów (stanowił by swojego rodzaju groteskę, pirat promouje legalny soft ;-). Jako logo całkowicie nie kojarzy się z vortalem a takie powinno być logo - rozpoznawalną marką. Można promować legalny soft rożnymi akcjami (i taka z piratem jako kreskówką jest świetna), ale zmiana na to logo naprawdę nie trafiona, proponuję zwrócić się do specjalistów od kreowania wizerunku, napewno wśród czytelnkiów vortalu są tacy i chętnie włączą sie do opracowania odpowiedniego logo (marki) dla tego świetnego vortalu. I jeszcze jedna uwaga, idąć myslą jaką przedstawiono w powyższym artykule vortalu, “kochana” przez nas firma Micro$oft już dawno powinna mieć w logo Windowsa, przekreślony CAŁY statek piracki
Dlatego też jutro pojawi się ankieta na sajcie w której zdecydujecie czy logo zostanie czy nie. Biorąc pod uwagę, że na forum mogą głosować tylko zalogowani, pod uwagę weźmiemy wyniki sondy z sajtu, tam głosować będą mogli wszyscy zainteresowani.
Świetny pomysł.BRAWO.