Jak podoba się wam nowe logo vortalu?

moim zdaniem jest ładne (być może lepsze od starego :stuck_out_tongue: )

Przypominam:

Według mnie poprzednie owszem było ładniejsze graficznie ale te jest lepsze bo coś oznacza i mozna je wykorzystywać w wielu ciekawych rzeczach, np. Tydzień z Piratem :mrgreen:

Poprostu Vortal zdobył maskotke:D

Powiem tak. Logo kompletnie nie pasuje do startujacej domyślnie zielonej ‘‘skórki’’. Pasuje ładnie do niebieskiej, no ale ta nie startuje domyslnie. Z zielonym jest bardzo kiczowato. Nie widze kompletnie związku osoby pirata z kolorem zielonym. Koncepcja logo fajna, dobrze się kojarzy. Wykonanie nie jest na wysokim poziomie. Przypomina raczej grafiki z tatuaży. No cóz może ktoś to jeszcze poprawi ???

Niełady ten pirat całkiem do D*** 8)

Jakiej przeglądarki używasz ?

U mnie ładuje się niebieska (używam Opery).

Firefox i IE6

Musisz mieć włączone ciasteczka, to jak zmienisz na niebieski kolor, to w przyszłości cały czas będzie się włączał niebieski.

Dziękuje bardzo za ciasteczka. Niech z nich korzystaja ci, którzy lubia zielone. Ja jestem za ustawieniem domyślnie koloru niebieskiego.

Może mieć włączone ale może mieć także ustawioną opcję żeby czyściło ciasteczka po każdym zamknięiciu przeglądarki i wtedy nici z ustawień zapisanych w ciasteczkach…

Mi sie nowe logo w ogóle nie podoba poniewaz nie pasuje do domyslnego stylu zielonego oraz jest takie jakies dziecinne. Stare logo jest o 100 razy lepsze :!:

No to sobie wybierz inny kolor: niebieski, czerwony, safari i potem po każdym wejściu będzie ustawiona Twoja skórka. Tylko jak już powiedziałem, musisz mieć tylko włączone ciasteczka w przeglądarce oraz uważać, abyś ich nie skasował tych z dobrychprogramów…

I właśnie takie jest dobre, a nie odbicia, efekty szkła…

Kazdy ma prawo do wyrażania swoich opini i tez z mysla o tym został stworzony ten temat. Właśnie bardzo podoba mi sie kolor zielony i oprócz tego to logo nie pasuje do zadnego innego thema :cry:

No, ale ja Ci nie bronie wyrażać swoich opini… napisałeś, że nie podoba się w zielonej skórze, to pomyślałem, że może w innej Ci się sposoba…

ok rozumiem, moze gdyby troszke bardziej byl ten pirat dopracowany to lepej by to wyszlo i bylo by wiecej pozytywnych opinii

Jak spojrzałem pierwszy raz to wydawało mi się brzydkie ale teraz ładnie pasuje do zielonej skórki :slight_smile:

Genialne to logo. Dobrze, że nie zaglądam na vortal :wink:

Witam, jestem wielkim fanem, tego portalu i jego idei. Jednak, jako grafik i osoba związana z reklama i PR muszę powiedzieć, że pirat jako logo nie jest do końca trafionym pomysłem. Jako maskotka vortalu to już co innego. Byłby (a w zasadzie jest) świetny, np. w spotach reklamowych vortalu, na banerach czy wszelkich innych grafikach do działów (stanowił by swojego rodzaju groteskę, pirat promouje legalny soft ;-). Jako logo całkowicie nie kojarzy się z vortalem a takie powinno być logo - rozpoznawalną marką. Można promować legalny soft rożnymi akcjami (i taka z piratem jako kreskówką jest świetna), ale zmiana na to logo naprawdę nie trafiona, proponuję zwrócić się do specjalistów od kreowania wizerunku, napewno wśród czytelnkiów vortalu są tacy i chętnie włączą sie do opracowania odpowiedniego logo (marki) dla tego świetnego vortalu. I jeszcze jedna uwaga, idąć myslą jaką przedstawiono w powyższym artykule vortalu, “kochana” przez nas firma Micro$oft już dawno powinna mieć w logo Windowsa, przekreślony CAŁY statek piracki :wink:

Dlatego też jutro pojawi się ankieta na sajcie w której zdecydujecie czy logo zostanie czy nie. Biorąc pod uwagę, że na forum mogą głosować tylko zalogowani, pod uwagę weźmiemy wyniki sondy z sajtu, tam głosować będą mogli wszyscy zainteresowani.

Świetny pomysł.BRAWO.