Świetny pomysł
ciekawe jakie będą wyniki tutaj większości (o 8 więcej) nie podoba się logo
Świetny pomysł
ciekawe jakie będą wyniki tutaj większości (o 8 więcej) nie podoba się logo
tylko skoro tak mówisz, to jak interpretować może być
Gutek2222 nie czepiaj się szczegółów
No to wszyscy głosujemy na NIE
Jetsem ZA :lol:
A jeżeli zadecydujemy że to ma zostać zdjęte :lol:
To powróci stare czy będzie ogłoszony konkurs ??
Popieram niech wróci stare logo!
Będzie ankieta, to będziecie głosować. Więc nie ma co tutaj teraz manifestować.
W sumie już się przyzwyczaiłem do nowego loga i już Mi nieprzeszkadza,nawet lepiej żeby zostało,bo jest bardziej związane z tematyką vortalu niż stare .
Logo pirata w stylu vortalu “stalowym” wygląda bardzo ładnie, o wiele lepiej niż na zielonym. :mrgreen:
Pirat wygląda jak wycięty z gazety :? Brak mu nowoczesności, ale sama idea pirata jest bardzo dobra.
Zapisz pilk na dysku, obrób o pokaż na forum. Ocenimy Twoją pracę.
Odnoszę wrażenie że parę osób nie wie co to jest kreska charkterystyczna dla danego grafika, a już kompletnie nie wie czym jest karykatura (którą właśnie jest pirat w owym logu). Nie wszystko co się błyszczy, jest regularne, trójwymiarowe jest ładne i gustowne
to już tydzień jak mamy nowe logo na vortalu.
powiem szczerze, że pirat przez ten tydzień przypadł mi do gustu i w moim odczuciu może zostać
dziś nowa skórka (zresztą bardzo ładna) vortal cały czas się rozwija, oby tak dalej
A właśnie i mi sie wydaje ze lepiej by było ustawić ze nowa skórka ma pirata a zielona skórka ma stare logo i wszyscy by byli zadowoleni
Jak na razie sonda jest dość interesująca … wyniki są dość “inne” jeśli się przeczyta ten temat ale ja się z wyników cieszę i sam zagłosowałem żeby to logo zostało
Interesujące na pewno Jak na razie martwi nas, że mimo wszystko nie ma zdecydowanej przewagi jednej z opcji
A ja głosowałem żeby przywrócić stare.
Do nowego nic nie mam, ale polaków podobno nie należy ruszać.
Przywiązałem się do starego i stare mi bardziej odpowiada.
PS. a czy nie da się tak zrobić (bo vortal jest wyraźnie podzielony, połowa za połowa przeciw z lekką przewagą aby zostało nowe). Mamy na forum kilka skórek kolorystycznych. Można by zrobić tak, aby logo też można było wybierać, albo… jeszcze inaczej:
Jak wiemy nowe forum ma być połączone z vortalem. Niech w nowym forum w profilu będzie do wyboru jakie logo ma być i tyle. A do tego czasu niech zostanie pirat. (oczywiście jesli to nie jest za duży kłopot)
Ale logo to logo i ma być rozpoznawalne jednoznacznie. Przedobrzyć też nie można. Zresztą, był już taki pomysł kilka stron temu.
Sam nad swoim głosem długo się zastanawiałem, wbrew pozorom decyzja nie jest taka prosta.
Przeczytałam wszystkie wypowiedzi z rozwagą, włącznie z artykułem Krogulca!
Nie rozpatruję tej zmiany w kategoriach graficznych, wizualnych, czy estetycznych - jak również nie przekonuje mnie argument o uwypukleniu naszych starań o legalność.
Dla mnie - logo, to logo!
To rzecz, z którą coś sie rodzi i umiera!
To rzecz, z którą rodzi się dany produkt, dana firma - rzecz, która podlega opatentowaniu, której naruszenie w świecie biznesowym grozi finansowymi konsekwencjami, wreszcie rzecz - dzieki której jest się rozpoznawalnym!
Nie będę wymieniała marek produktów i firm, które przetrwały dziesiątki lat, dzięki temu właśnie - że nie odchyliły ani na milimetr czcionki w znaku firmowym. Bo tak można by długo… i BMW, i CocaCola, i Mercedes… i nawet nasze polskie znaki…
Najważniejszą rzeczą jest rozpoznawalność bez zmrużenia oka.
Przecież logo niesie w sobie całą tradycję od momentu powstania i nawet dzieciak skojarzy sobie znaczek danego produktu, nie mówiąc już o tym, że takie są założenia specjalistów od designu!