Jeżeli modem przypisuje adresy lokalnie poprzez DHCP to
W TP-LINKu wyłączasz DHCP (adres routera musi być inny niż modem) i podłączasz Kabel RJ45 (to jest ten środkowy z modemu teraz idzie zapewne do komputera) do ŻÓŁTEGO portu w TP-LINKu
LUB
W TP-LINKU aktywne DHCP, i adresacja inna niż modem w tedy podłączasz do Niebieskiego portu
Jeżeli modem ma stałe IP i nie przypisuje adresów lokalnych
W TP-LINKu wpisuje dane WAN zgodnie z instrukcją modemu/operatora sieci
Złącze typu F musi zostać - tak samo jak modem to on zmienia sygnał z kablówki na internet
To tak.
Teraz łączysz się kablem sieciowym z modemu do komputera.
Podaj mi ustawienia twojej karty sieciowej
Start -> Panel sterowania -> Połączenia sieciowe ->Prawym Przyciskiem Myszy -> Stan -> Druga zakładka lub szczegóły (pozycje Adres IP, Maska, Brama oraz DHCP włączony czy skonfigurowany ręcznie)
Strona zarządzania to po podłączenia komputera do żółtego portu lub połączeniu się poprzez WiFi wpisanie w przeglądarkę adresu 192.168.1.1 i podanie loginu i hasła (domyślnie: admin, admin)
Ejjjj Mam problem Podłączyłem wg. Instrukcji wszystko pięknie wi-fi wyszukuje w moim telefonie moge sie połączyć ale internet nie dziala nie wiem czemu .
Wpisalem wszystko z tego okienka i nie dziala … Zresetowalem wszedłem w połączenia sieciowe i mam inne dane wgl … ale zdaje mi sie ze to są te prawdziwe…
Wpisuje w programie wszystko ładnie pięknie i pisze “Adres sieci IP WAN i adres sieci IP LAN nie mogą należeć do tej samej podsieci prosze wprowadzic inny adres IP” Nie wiem o co w tym chodzi i co gdzie trzeba wpisac