Weak
(Weak.)
5 Grudzień 2016 18:01
Cześć, mam mały problem, mianowicie posiadam tabelkę GameQ3 która jest wywoływana przez PHP. I chciałbym żeby ten kod łączył wszystkie wyniki (graczy) do 1 wyniku zamiast do 3, jest taka możliwość przy wykorzystaniu for($i=0;$i<$n; $i++) ?
Posiadam taki kod:
<?php
include('get_data.php');
for($i=0;$i<$n; $i++) {
echo '
<div style="width: 100%;" class="serverlist_progress ipsBadge ipsBadge_small ipsBadge_neutral ipsResponsive_hideTablet ipsResponsive_hidePhone">
<div class="serverlist_progress-bar" style="width: '.$perc[$i].'%; background: #'.$full_off_color[$i].'"></div>
<div class="ipsType_center" style="position: absolute; width: 100%;">
Zapełnienie serwerów: '.$perc[$i].'%
</div>
</div>
';
}
?>
drobok
(Drobok)
5 Grudzień 2016 19:01
Ja tu żadnych wyników w tym kodzie nie widzę, daj wynik który kod wywołuje, oraz zawartość get_data.php
Domker
(Domker)
5 Grudzień 2016 19:12
Nie wiem, czy o to Ci chodzi. Bez reszty kodu trudno coś zrobić.
http://paste.ofcode.org/UqpeLzMwdXfxLtUv7QNVNE
drobok
(Drobok)
5 Grudzień 2016 19:19
Pytanie jak się ma wynik gracza do procentowego zapełnienia serwerów - przynajmniej tak wnioskuję z komentarzy w kodzie
Weak
(Weak.)
6 Grudzień 2016 07:55
http://wklej.org/id/2980624/
Niestety i tak dalej 3 wyniki wyskakują.
Fizyda
(Fizyda)
6 Grudzień 2016 11:01
Nie dziwie się że Ci nikt nie pomógł bo tak wytłumaczyłeś problem, że dopiero dzisiaj się domyślam o co mogło CI chodzić. Chociaż pewności nadal nie mam. Dodatkowo kod jest niekompletny i słabej jakości.
Tutaj masz chyba to o co Ci chodziło
<?php
include('get_data.php');
$playersPerc = 0;
for($i=0;$i<$n; $i++)
$playersPerc += $perc[$i];
echo '
<div style="width: 100%;" class="serverlist_progress ipsBadge ipsBadge_small ipsBadge_neutral ipsResponsive_hideTablet ipsResponsive_hidePhone">
<div class="serverlist_progress-bar" style="width: '.$playersPerc.'%; background: #'.$full_off_color[$i].'"></div>
<div class="ipsType_center" style="position: absolute; width: 100%;">
Zapełnienie serwerów: '.$playersPerc.'%
</div>
</div>';
?>
ale o co chodzi z full_off_color to nie jestem w stanie się domyślić więc to musisz zrobić już sam.
Weak
(Weak.)
6 Grudzień 2016 11:24
Fizyda:
Nie dziwie się że Ci nikt nie pomógł bo tak wytłumaczyłeś problem, że dopiero dzisiaj się domyślam o co mogło CI chodzić. Chociaż pewności nadal nie mam. Dodatkowo kod jest niekompletny i słabej jakości. Tutaj masz chyba to o co Ci chodziło <?php include(‘get_data.php’); $playersPerc = 0; for($i=0;$i<$n; $i++) $playersPerc += $perc[$i]; echo ’ <div style=“width: 100%;” class=“serverlist_progress ipsBadge ipsBadge_small ipsBadge_neutral ipsResponsive_hideTablet ipsResponsive_hidePhone”> <div class=“serverlist_progress-bar” style=“width: ‘.$playersPerc.’%; background: #’.$full_off_color[$i].’”></div> <div class=“ipsType_center” style=“position: absolute; width: 100%;”> Zapełnienie serwerów: ‘.$playersPerc.’% </div> </div>’; ?> ale o co chodzi z full_off_color to nie jestem w stanie się domyślić więc to musisz zrobić już sam.
Ten kod łączy wszystkie procenty do jednej liczby zamiast wyliczać procent z graczy na serwerze
Fizyda
(Fizyda)
6 Grudzień 2016 13:13
Skąd mam wiedzieć co jest w jakich zmiennych skoro nie podałeś informacji na ten temat? Poza tym z tym to byś już sobie poradził, ale niech Ci będzie masz gotowca, tylko podmień dobre linijki bo nie będę kopiował znów całego kodu.
$i = 0;
for($i=0;$i<$n; $i++)
$playersPerc += $perc[$i];
$playersPerc /= $i;