Cześć, mam pewien problem. Mianowicie - odinstalowałam kartę graficzną i za nic nie mogę jej przywrócić! Zrobiłam to dlatego, bo nie mogłam w żaden sposób zainstalować najnowszych sterowników do karty graficznej (były pobrane ze strony producenta). Po prostu wyskakiwało mi, że nie udało się zainstalować sterowników. No więc myślałam, że usuną się tylko sterowniki, a tu proszę - nagle nie mam karty graficznej i zamiast niej jest jakiś ,VgaSave", nie mogę regulować jasności ekranu ani uśpić komputera, a żadna gra nie chce się odpalić. Próbowałam zainstalować najnowsze sterowniki ze strony producenta AMD, niestety jednak w trakcie instalacji ,Sterownika ekranu AMD" program do instalacji się crashuje. Próbowałam również ze starszymi sterownikami które komputer wcześniej używał, ale działo się to samo. Szukałam odpowiedzi w internecie przez długi czas, niestety nic nie działało. Mój laptop to Lenovo B575e a karta graficzna AMD Radeon 7340. Zainstalowane oprogramowanie w laptopie to Windows 7. Przywracanie systemu niestety nie było możliwe z powodu jakiegoś błędu, a teraz już punkt przywracania przed odinstalowaniem karty zniknął i w żaden sposób już się nie wrócę. Uruchamiałam ponownie komputer - też nic. Skanowałam też w poszukiwaniu zmian sprzętu w menedżerze urządzeń i wtedy pokazuje mi się powiadomienie, że instalują się sterowniki jakiegoś Kontrolera wideo, ale ostatecznie i tak dochodzi do niepowodzenia. Ten Kontroler wideo ma żółty znaczek wykrzyknika przy nazwie, czyli pewnie ma jakieś błędy, bo jak weszłam w jego właściwości jest napisane: Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28) Nazwa katalogu jest nieprawidłowa. Aby znaleźć sterownik dla tego urządzenia, kliknij opcję Aktualizuj sterownik." No to kliknęłam, ale tak jak pisałam, nie da się ich zaktualizować, bo ,System Windows napotkał błąd podczas instalowania sterownika (Owy błąd to ,Nazwa katalogu jest nieprawidłowa") Pomocy!
Spróbuj pobrać i zainstalować sterowniki ze strony producenta laptopa:
https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/LAPTOPS-AND-NETBOOKS/LENOVO-B-SERIES-LAPTOPS/LENOVO-B575E-NOTEBOOK/downloads/DS030256
Oczywiście dla systemu Win7. Plik z nazwą “hpd606ww.exe” ma 192 MB.
1 polubienie
Spróbowałam i mam teraz w menedżerze urządzeń jakąś kartę, ale nie jest to mój AMD Radeon, tylko ,Standardowa karta graficzna VGA".