Jak poprawić prędkość strony (Wordpress)?

Cześć,

chciałabym poprawić prędkość mojej strony opartej na Wordpress: https://www.mobileterminals.net/pl/. Zainstalowałam już następujące wtyczki:

• WP Smush
  • WP Fastest Cache
  • Leverage Browser Caching

jednak narzędzia jak Google Page Speed Insight, czy pingdom.com wciąż pokazują, że strona jest dosyć wolna.

Czy ktoś z Was mógłby mi proszę pomóc, jak przyśpieszyć ładowanie mojej strony?

Pozdrawiam,
Joanna

A sprawdzałaś ładowanie strony przy wyłączonych wtyczkach? Szybkość ładowania strony, to nie tylko wtyczki, ale i wszelkie zdjęcia, i bannery oraz motywy!

Nie ma jednorazowego rozwiązania problemu. Instalacja wielu wtyczek cachujących paradoksalnie tylko pogorszy sprawę. W pierwszej chwili trzeba zlokalizować co jest przyczyną wolnego ładowania strony. Tutaj widać, że większość czasu bo ponad 50% zjada oczekiwanie na odpowiedź serwera. Więc trzeba by to sprawdzić.
Możliwe, że jakaś wtyczka zamula, motyw jest źle napisany, albo problem jest z serwerem. Czyli generalnie możliwe jest wszystko.

jmbienko “mistsz” marketingu i SEO.

Czemu tak uważasz?

Bo przez kilka lat też tym się zajmowałem i potrafię rozróżnić czy ktoś szuka pomocy, czy po prostu chce opchnąć link do strony. :slight_smile:

1 polubienie

Spoko, tak tylko pytałem bo dla mnie temat wyglądał normalnie, dopiero jakaś tam kontrolka zaświeciła się po Twoim poście. Ale to też tylko na zasadzie, no w sumie jakby się uparł to może faktycznie … Dlatego pytałem skąd ta pewność :wink:

Na tym polega cała praca, aby post wyglądał naturalnie.

Stara wersja WordPress, nieaktualne wtyczki, user ID1- mt, user ID2- mtuser1, folder upload do wglądu…

Zgadza się, ale chyba pierwszy raz (jeśli masz rację) spotykam się z tak dobrze zrobioną robotą. Zawsze jest to tak na siłę wklepane, że trąci trupem na kilometr :stuck_out_tongue: .

Wiem o co chodzi np. “mój znajomy korzystał ze strony abc.xyz i był zadowolony, fajna oferta, ale szukam dodatkowych informacji, ktoś korzystał?”. - za takie coś żadna dobra agencja SEO już nie płaci, bo na kilometr czuć reklamą, ale są desperaci co tak jadą.

Nie no to to nawet ja wyczuję :stuck_out_tongue: . Ale z takim podejściem jak tutaj się nie spotkałem. Osobiście nie wiem czy chciałbym umieszczać link do swojej strony w miejscu gdzie jest informacja o tym, że działa ona słabo :stuck_out_tongue: .
Zastanawia mnie jeszcze czy to przypadek, czy celowe dodatkowe działanie marketingowe, że strona faktycznie wolno działa :smiley: .