A sprawdzałaś ładowanie strony przy wyłączonych wtyczkach? Szybkość ładowania strony, to nie tylko wtyczki, ale i wszelkie zdjęcia, i bannery oraz motywy!
Nie ma jednorazowego rozwiązania problemu. Instalacja wielu wtyczek cachujących paradoksalnie tylko pogorszy sprawę. W pierwszej chwili trzeba zlokalizować co jest przyczyną wolnego ładowania strony. Tutaj widać, że większość czasu bo ponad 50% zjada oczekiwanie na odpowiedź serwera. Więc trzeba by to sprawdzić.
Możliwe, że jakaś wtyczka zamula, motyw jest źle napisany, albo problem jest z serwerem. Czyli generalnie możliwe jest wszystko.
Spoko, tak tylko pytałem bo dla mnie temat wyglądał normalnie, dopiero jakaś tam kontrolka zaświeciła się po Twoim poście. Ale to też tylko na zasadzie, no w sumie jakby się uparł to może faktycznie … Dlatego pytałem skąd ta pewność
Zgadza się, ale chyba pierwszy raz (jeśli masz rację) spotykam się z tak dobrze zrobioną robotą. Zawsze jest to tak na siłę wklepane, że trąci trupem na kilometr .
Wiem o co chodzi np. “mój znajomy korzystał ze strony abc.xyz i był zadowolony, fajna oferta, ale szukam dodatkowych informacji, ktoś korzystał?”. - za takie coś żadna dobra agencja SEO już nie płaci, bo na kilometr czuć reklamą, ale są desperaci co tak jadą.
Nie no to to nawet ja wyczuję . Ale z takim podejściem jak tutaj się nie spotkałem. Osobiście nie wiem czy chciałbym umieszczać link do swojej strony w miejscu gdzie jest informacja o tym, że działa ona słabo .
Zastanawia mnie jeszcze czy to przypadek, czy celowe dodatkowe działanie marketingowe, że strona faktycznie wolno działa .