Jak poprawić środek templatki? (problem chyba z css)

Kochani, już nie raz mi pomogliście w innych sprawach, więc i tym razem ośmielam się liczyc na Waszą pomoc :frowning: Jeśli nie Wy, to już nikt :frowning:

Nie chodzi mi o pouczenia typu “wyszukaj” “naucz się” czy “poczytaj”, bo gdybym potrafiła, to sama znalazłabym rozwiązanie.

To moja pierwsza przygoda z portalem Joomla i zielonego pojęcia nie mam co zrobić.

Chodzi mi o środkową część strony. Jest za szeroka i wjeżdża pod prawe menu. Jak ją zwęzić? Proszę, podpowiedzcie. Jeśli trzeba, podam kod. Przypuszczam, ze w css, ale zupełnie nie wiem jak i gdzie? W którym miejscu? Głowa mi już pęka, próbowałam rożności, aż rozwaliłam stronę.

Teraz jest zainstalowana na nowo. Nigdzie nie grzebałam, żeby nie zmylić fachowców. A zależy mi wlasnie na tej jedynej templatce.

TUTAJ jest strona i problem środkowej części widać gołym okiem.

Pomóżcie nie-blondynce :oops:

Podaj kod css… i tylko tego fragmentu który odpowiada za wyświetlenie tej środkowej części (chodzi mi o plik główny strony (zwykle to jest index.html albo index.php)

w pliku template_css.css odszukaj klasę “blog” i ustaw szerokość, powinno wystarczyć, ale nie gwarantuję… jeśli nie pomoże zmiana szerokości w “blog”, to wklej tu index.php

Kopfbereich

Direkt zum Inhalt

Direkt zur Navigation

<?php if (mosCountModules(‘left’)+mosCountModules(‘user4’)+moscountmodules(‘user5’)>=0) { ?>

<?php if (mosCountModules(‘left’)) { ?>

Navigation

<?php mosLoadModules ( ‘left’); ?>

<?php }?>

<?php if (mosCountModules(‘user4’)) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user4’); ?>

<?php }?>

<?php if (mosCountModules(‘user5’)) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user5’); ?>

<?php }?>

<?php } ?>

<?php if (moscountmodules(‘right’)+moscountmodules(‘user3’)+moscountmodules(‘user6’)>=0) { ?>

<?php if (mosCountModules( “right” )) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘right’); ?>

<?php } ?>

<?php if (mosCountModules( “user3” )) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user3’); ?>

<?php } ?>

<?php if (mosCountModules(‘user6’)) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user6’); ?>

<?php }?>

<?php } ?>

<?php if (mosCountModules( “user2” )) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user2’,-2); ?>

<?php } ?>

<?php

if (mosCountModules(‘right’)+moscountmodules(‘user3’)>=0) {

echo "

";

} else {

echo "

";

}

?>

<?php if (mosCountModules( “user1” )) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘user1’,-2); ?>

<?php } ?>

<?php if (mosCountModules( “top” )) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘top’,-1); ?>

<?php } ?>

Inhalt

<?php mosMainBody(); ?>

<?php if (moscountmodules(‘bottom’)) { ?>

<?php mosLoadModules ( ‘bottom’,-1); ?>

<?php } ?>

[Creative Commons License

](http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pl/)

że tak spytam: na jakiej rozdzielczości ekranu pracujesz? Czasem nie na 800x600? Bo templatka w 800x600 faktycznie się sypie (nowości włażą pod reklamy Google, a newsy lecą na dół), ale w 1024x768 i wyżej działa normalnie… albo ja nie do końca zrozumiałem, o co ci chodzi, więc jeśli tak jest, to może jakiś zrzut ekranu zrób i zaznacz co ci gdzie się przesuwa :slight_smile: